Yoga!

av Paolo Roberto

Att vara vältränad är inte bara att vara stark, snabb och uthållig utan att vara smidig är också en viktig del i att vara i bra form. Jag stretchar efter varje pass och så har jag en kort rutin på fem minuter som jag gör varje morgon och kväll. Och någon gång i veckan så kör jag ett längre yogapass! IMG_0015

Ibland blir man paff..!

av Paolo Roberto

Har varit i media sedan 1986 och blivit ganska härdad med åren. Blir sällan förvånad över vad som kan dyka upp. Inte ens när jag fick läsa att jag och min exfru skulle få parterapi live i TV så blev jag paff.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article15440525.ab

(och nej det ska vi inte!)

Men idag blev jag lite paff… Läste idag att mina såser har blivit anmälda till livsmedelsverket..! Anmälaren är tydligen journalist och här är anmälan:

En konsument får aldrig luras att tro att livsmedlet kommer från ett annat land, en annan stad eller annan region än vad det faktiskt gör. ibland måste tillverkaren därför komplettera märkningen med uppgift om ursprunget”. Så vad gäller för Paolos?”, skriver hen och tillägger:

Och vad är ”äkta råvaror”?”.

 

Det är alltså ”äkta råvaror från Paolo Robertos bakgård” anmälaren syftar på…

De orden är menade som en metafor för den syditalienska matkulturen, riktiga råvaror och recepten till såserna som ju ursprungligen är hämtade från mina fastrar. Men HEN tror kanske att jag står och rör ihop mina såser här på bakgården i mitt eget garage…så vitt jag vet är väl det olagligt…

 

 

Såserna som tillverkas i Sverige tillverkas i första hand på råvaror från Italien och Sverige (men inte uteslutande). Råvaror i såserna är:

  • Arla Grädde 40%
  • Tomat (i påse) ej konserv (för att undvika bisfenol)
  • Extra vergine olivolja (viktigt med extra virgine)
  • Smör
  • Vittvin
  • Mascarpone (utan citronsyra)
  • Parmigiano reggiano (mer äkta blir det inte)
  • Kyckling och grönsaksfond (utan tillsatser)
  • Saffran
  • Basilika
  • Vitlök
  • Svart sommartryffel
  • Naturlig tryffelarom
  • saffrans extrakt
  • Oliver
  • Pinjenötter (som rostas i egna ugnar på plats hos vår producent i Motala)
  • Omodifierad Risstärkelse
  • Salt
  • Svart och vitpeppar

Avgör själva – Vad tycker ni om dessa – är de äkta? Vi arbetar med riktiga råvaror.

Dessutom varmfyllda i burkar med syrebarriär för att ge lång hållbarhet utan konserveringsmedel. Vidare är burken fri från bisfenol (som är ett omdebatterat ämne).

20130226-220519.jpg

Skruvar till lunch?

av Paolo Roberto
bild

Äter lunch i backen och blir ofta förvånad över bristen på passion till maten som serveras. Allt är redan färdiglagat och av absolut lägsta kvalité. Egentligen handlar det inte om matlagning utan uppvärmning. Jag har ingen förståelse för den typen av restauranger. Här handlar det bara om att sälja något. Kunde lika gärna varit skruvar.

Sunne

av Paolo Roberto
bild

Är i Sunne och åker skidor…Inga brutna ben idag heller…Men dagen är lång och ska anstränga mig lite extra i puckelpisten…

En krämig räk- och grönsaksbomb med lite sting! Vad mer kan man begära?

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-02-26 kl. 09.59.17
4 personer
Vermicelli con gamberetti e zucchin
(Färsk pasta med räkor och zucchini)

  • 400 g färsk vermicelli eller annan lång tunn pasta
  • 250 g räkor (skalad vikt) eller djupfrysta kräftstjärtar
  • 2 msk olivolja (1+1)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor (1+1)
  • 1 liten, mycket finhackad, morot
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 1 zucchini, med kärnhuset borttaget och ­skuren i små tärningar
  • 1 torkad peperoncino (chili)
  • 1 msk finhackad persilja
  • 200 g ricotta
  • Salt och svartpeppar
  • Finhackad persilja att strö över portionerna

1. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i lök, vitlök (1), morot och purjolök och fräs dem i ett par minuter. Tillsätt i zucchinitärningar och peperoncino och låt alltsammans steka i 5–10 minuter. Ta upp peperoncinon som kastas.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlöken (1) i ett par minuter. Tillsätt räkor och persilja (spara några räkor för att dekorera portionerna med) och fräs sedan i 1 minut. Häll över räkfräset i ­kastrullen med grönsaker, salta och peppra.
3. Koka pastan i en kastrull, med rikligt med lättsaltat vatten, enligt anvisningarna på paketet (färsk ­pasta har kort koktid). Spara lite kokvatten för att späda ricottan med. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
4. Häll över pastan i kastrullen med räkor och grönsaker. Rör i ­ricotta och späd med någon sked kokvatten, lite i taget, så mycket som behövs för att få pastan lite krämig. Blanda noga.
5. Servera pastan genast i djupa tallrikar, toppa med några räkor och strö över lite persilja.
Foto: Björn Lindahl

slösa inte din tid!

av Paolo Roberto

05.45 Sparar benen till dagens skidåkning så det blir 15 minuter fysträning från helvetet i stället! På 15 minuter gjorda på rätt sätt så får jag mer träning än de flesta får under 45 minuter på gymmet ! Ett normalt gympass innehåller typ 100 repetitioner uppdelade på 8 övningar. jag gör lugnt över 500 repetitioner på 15 minuter! Effektivare, bättre för kroppen och fan så mycket roligare! 

Skidsemester med exet…

av Paolo Roberto

Är på skidsemester med ex frun… 

Är god vän med min ex fru och försöker göra saker tillsammans med barnen så att de får tillgång till bägge sina föräldrar. Många olyckskorpar har kraxat och sagt att det aldrig kommer funka i längden. Ja vem vet? Men det funkar NU och vi mår bra av det NU. Och det är också bra att visa för sina barn att man kan uppföra sig som två vuxna och att även om vi inte lyckades hålla kärleken vid liv så kan vi fortsätta att vara två bra föräldrar och vänner som har kul ihop!

Typ en vilodag

av Paolo Roberto

Har typ en vilodag idag! Men är i Sunne för att åka skidor med familjen, så det blir inte jättemycket vila. Men ska iaf ta en massage!

20130225-073724.jpg

Bekvämt är inte bra!

av Paolo Roberto

Har du kommit igång med din träning och det börjar äntligen kännas bekvämt att träna? Du kan lugnt jogga dig igenom din löprunda och knappt bli andfådd. Du klarar att gör armhävningar och situps i en kvart utan att få sådan träningsvärk att du blir tvungen att ligga i fosterställning, suga på tummen och gråta i en vecka efter ditt pass. Tvärt om så känner du dig så pigg att du kunde köra en stund till även om träningspasset är slut. Du börjar kanske till och med att längta till nästa pass. Din träning flyter helt enkelt på. Grattis! Vad kul för dig! Du har tagit ett stort steg för att göra ditt liv mycket bättre. Du kommer antagligen leva längre, bli lyckligare och drabbas av färre krämpor – och det är ju jättebra. Men jag har tyvärr en lite tråkig nyhet för dig. Det räcker inte… Du tar i för lite och din träning har blivit bekväm och bekvämt är inte bra! Så fort du kan flyta igenom dina träningspass så har du nått en platå i din träning. Du har stagnerat och kommer att sluta utvecklas. Du kommer inte bli stakare, snabbare och mer vältränad. Utan du kommer att stanna på den nivå som du har nått till nu. För gör man saker som man alltid har gjort så kommer saker vara som det alltid har varit. Om du är nöjd med din form kan du fortsätt att tuffa på i samma tempo och samma runda och det är väl okej. Men jag lovar att du kommer att tröttna! Bekvämt är tråkigt och nöjd är värdelöst.

För mig är nöjd världens sämsta sinnesstämning. Du slutar att utveckla dig, du slutar att försöka vara bättre – du blir helt enkelt fat and happy.

I mitt liv är träning en stor och viktig del, en del som jag verkligen prioriterar. Jag vet och känner att träningen är starkt kopplat till mitt välmående. Och är träningen viktig så måste du utvecklas Jag vill bli starkare, snabbare och mer uthållig. Hur vältränad du än blir så kan du alltid se till att få träningsvärk – det är bara att höja tempot. Det fiffiga med att försöka få en atletisk kropp där du är så vältränad du kan bli på så många olika sätt som möjligt, en kropp som både är snabb, stark och smidig, är att du aldrig kommer lyckas. Det är kört, för det kommer ständigt finnas delar som du måste utveckla. Du satsar ett tag på att bli en bättre löpare, då kommer du att bli lite sämre på armhävningar. Och så försöker du förbättra din styrka, då hamnar du efter med löpningen. För mig är det perfekt – att ägna ett liv åt att nå ett mål som inte går att nå. För det är ju inte målet som är viktigt utan vägen dit. Vad jag också har märkt är att mitt hårda pass där mjölksyran nästan droppar ur mina öron har gjort mig mer förberedd inför livets utmaningar. Lever du ett liv där allt bara är mysigt så kommer du inte vara redo för de dagar som är tuffa och mindre mysiga. Du är nämligen inte van att ta ut dig. Du kommer inte orka jobba lika mycket som du skulle kunna och du kommer att vika ner dig när det blir riktigt tufft. Så mitt förslag är att du börjar utmana dig själv. Ta i lite mer. Då kommer din träning bli roligare och du kommer nå dina mål. Och glöm aldrig att svett bara är fett som gråter.

Tänk på vad du äter!

av Paolo Roberto

Bantning funkar inte! Du kanske går ner i vikt i början, men frågan är hur länge du orkar äta äcklig bantarmat? Börja tänka på vad du äter istället! Tallriksmodellen är överlägen. Den är enkel, du kan äta gott och den funkar! 1/4 protein 1/4 kolhydrater och hälften sallad!

20130224-123434.jpg
Sida 35 av 42
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson och Kristina Jeppsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB