Har varit i media sedan 1986 och blivit ganska härdad med åren. Blir sällan förvånad över vad som kan dyka upp. Inte ens när jag fick läsa att jag och min exfru skulle få parterapi live i TV så blev jag paff.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article15440525.ab
(och nej det ska vi inte!)
Men idag blev jag lite paff… Läste idag att mina såser har blivit anmälda till livsmedelsverket..! Anmälaren är tydligen journalist och här är anmälan:
En konsument får aldrig luras att tro att livsmedlet kommer från ett annat land, en annan stad eller annan region än vad det faktiskt gör. ibland måste tillverkaren därför komplettera märkningen med uppgift om ursprunget”. Så vad gäller för Paolos?”, skriver hen och tillägger:
”Och vad är ”äkta råvaror”?”.
Det är alltså ”äkta råvaror från Paolo Robertos bakgård” anmälaren syftar på…
De orden är menade som en metafor för den syditalienska matkulturen, riktiga råvaror och recepten till såserna som ju ursprungligen är hämtade från mina fastrar. Men HEN tror kanske att jag står och rör ihop mina såser här på bakgården i mitt eget garage…så vitt jag vet är väl det olagligt…
Såserna som tillverkas i Sverige tillverkas i första hand på råvaror från Italien och Sverige (men inte uteslutande). Råvaror i såserna är:
- Arla Grädde 40%
- Tomat (i påse) ej konserv (för att undvika bisfenol)
- Extra vergine olivolja (viktigt med extra virgine)
- Smör
- Vittvin
- Mascarpone (utan citronsyra)
- Parmigiano reggiano (mer äkta blir det inte)
- Kyckling och grönsaksfond (utan tillsatser)
- Saffran
- Basilika
- Vitlök
- Svart sommartryffel
- Naturlig tryffelarom
- saffrans extrakt
- Oliver
- Pinjenötter (som rostas i egna ugnar på plats hos vår producent i Motala)
- Omodifierad Risstärkelse
- Salt
- Svart och vitpeppar
Avgör själva – Vad tycker ni om dessa – är de äkta? Vi arbetar med riktiga råvaror.
Dessutom varmfyllda i burkar med syrebarriär för att ge lång hållbarhet utan konserveringsmedel. Vidare är burken fri från bisfenol (som är ett omdebatterat ämne).