Alltid nervös!

av Paolo Roberto

Dags för veckans första föreläsning. Jag är en av Sveriges mest bokade föreläsare! Det gör att man bränner av en hel del föreläsningar. Men för mig är det otroligt viktigt att vara bra och att inte föreläsningarna ska bli slentrian. Därför försöker jag alltid att bli lite nervös innan. När man har lite puls blir man alltid bättre! Så hungriga vargar jagar bäst och motiverade föreläsare med puls är alltid bra!

20130219-132536.jpg

Sluta önska!

av Paolo Roberto

05.25 LÖPNING! Det går inte att önska sig i form! Det finns bara ett sätt och det är att få sin lata röv ut sängen och ut i löpspåret! 

Betalar man för skit får man äta skit!

av Paolo Roberto

 

 

Jag kan förstå att folk är upprörda över att de blivit lurade av livsmedelsindustrin och fått hästkött i sin lasagne. Men lite har vi oss själva att skylla. För någonstans har hela vår inställning till mat spårat ur. Folk gnäller över att mat är dyrt, men faktum är att det som finns på våra tallrikar aldrig har varit så billigt! 1950 la vi 36% av vår disponibla inkomst på mat och i dag är det under 15%. Så att mat är dyrt stämmer inte utan sanningen är att vi prioriterar andra saker som tydligen är viktigare än att äta… Vi är så snåla att vi inte är beredda att betala vad riktig mat kostar. Det är inte svårare än att om man betalar för fläskfilé så ska man inte tro att man får oxfilé.

När det gäller Findus och skandalen så förstår jag inte att folk bara är upprörda över att det bluffats med vilket kött som funnits i lasagnen eftersom hela produkten är en bluff! Det finns knappt en ingrediens som stämmer med vad som finns i Findus frysta skit och vad som ska finnas i en riktig lasagne. Man använder till exempel inte parmesan i lasagnen utan emmentalerost för att det är billigare och vegetabilisk olja, vilket är en industriell framtagen olja som är långt ifrån den smak och de näringsämnen som finns i en riktig extra vergine olivolja. Produkten är helt enkelt en bluff och billigt skräp. 

För mig är det hål i huvudet att inte prioritera maten i sitt liv! För att äta är den näst största njutningen i livet (jag hoppas ni förstår vilken som är numero uno..!). Det är kring middagsbordet man blir en familj och mat är inte kostnad utan en investering i välbefinnande!

Nu börjar odlingssäsongen!

av Paolo Roberto

Sätter alltid i gång odlingssäsong i slutet på februari genom att beställa frön! Alltid lika härligt att få fantisera om varma somrar och härliga tomatsåser gjorda på egenodlade san Marzano tomater!

Några favoriter i mitt trädgårdsland är:  San Marzano tomater (bäst i tomatsåser), Basilika Bolloso Napoletano (grym i tomtsås), Zucchino da Fiore Toscana (friterar dem fyllda med riccotta recept här: http://www.recept.nu/paolo_roberto/smaratter_och_tillbehor/agg_och_mejeri/friterade_fyllda_zucchiniblommor/) , Peperone Dolce di Bergamo

20130217-125745.jpg

Skolan behöver en omgång!

av Paolo Roberto

 

Ni som hörde min kritik av skolan på TV4 nyhetsmorgon. Här är en föreläsning med forskaren Charles Limb som jag refererade till. Han forskar på kreativitet och hans forskning visar att det är två helt olika delar av hjärnan man använder när man är kreativ och när man blir korvstoppad med information. Så frågan är varför vi i vårt skolsystem ägnar oss till 98% av korvstoppning och typ 2% åt kreativitet. För det är kreativitet som startar företagen och det är dem som vi bygger vårt välstånd på. Så om vi ska ha nya framgångsrika företag i Sverige så måste vi satsa mer på kreativitet. Utan kreativt tänkande stannar Sverige! Så TÄNK om politiker! Att ändra betygsystemet räcker inte!

http://www.ted.com/talks/charles_limb_your_brain_on_improv.html

Snooze eller löpning?

av Paolo Roberto

06.00 LÖPNING! Snooze eller löpning? Livet handlar om val. Tar man dig inte tid att tråna kommer man få ta sig tid att vara sjuk!

Falanghina!

av Paolo Roberto

Vi svenskar är väldigt bra på norditalienska viner. Vi svenskar är det folk på jorden som dricker mest Amaroneviner per capita på jorden! Det är väldigt kul, MEN tyvärr så har svensken missat syditalien som gör en del fantastiska viner! Ett av mina favoritviner är falanghina! Mycket sol, värme och massor av mineraler från Vesuvius! Så ikväll blir det ett par glas för att orka mig igenom melodifestivalen…

20130216-200815.jpg

Latmask?

av Paolo Roberto

No pain no gain är bullshit! Lyssna på kroppen! Känner mig lite trött i kroppen och tar ut en extra vilodag. För pressar man sig för mycket kommer skador och förkylningar! MEN lyssna aldrig på latmasken! Så det stora problemet är att skilja på när kroppen är sliten eller när latmasken talar..

20130216-091756.jpg
Sida 37 av 42
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB