En mustig Stanley Cup-kväll

Det bästa med att köra tillbaka till New York från Philadelphia när man har hyggligt med tid är att man kan stanna på IKEA i Elizabeth, New Jersey – på andra sidan motorvägen från landningsbanan på Newark där SAS-kärran tar mark varje dag.
Det gör jag och får således köttbullar med potatismos, lingonsylt och brunsås till lunch.
Sen går jag förbi matvaruavdelning på väg till utgången och – ojvoj!
Nu sitter jag häri korresoffan med….wait for it….wait for it…är du med, Taggen…wait for it….nu säger jag det:
Påskmust!
Jomen, jomen, det visade sig att de för första gången på i alla fall fem år hade sparat lite av denna gudadryck till ett Biffen-besök.
Att upptäcka det var lika exalterande som att se Erik Karlsson åka skridskor; jag började nästan lipa.
Det handlar i och för sig om IKEAS egen variant – något ljushuvud på koncernen kom ju för några år sedan på att de skulle producera all mat, allt godis och all läsk själva och i ett slag blev allt dåligt; jag har aldrig kunnat förlåta Kamprad att han godkände den fadäsen – och den förhåller sig till riktig julmust som Skövde IK:s juniorlag förhåller sig till Boston Bruins, men ändå.
Jag är så svältfödd på just must att det är ramalama ding dong i alla fall.
Så nu blir det en – häpp och förlåt – mustig Stanley Cup-kväll.
Däremot blir det nog inte så jättemycket bloggat. Det har varit full, eller snudd på full, spätta här varenda kväll en vecka i sträck och nu det börjar kännas i den del av hjärnan där blogginlägg produceras.
Jag är kort sagt skittrött idag.
Så jag tar det nog lite lugnt, låter er hålla låda i kommentatorsspåret och lovar en riktig korresoffa-show i morgon.
Så har jag dock sagt även tidigare och sen börjat skriva en massa smörja i alla fall, så vem vet….