Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Broadwaypremiär – min debut i denna musikteaterns Mecka!

av Peter Jöback

Hej alla fina läsare här på min gästblogg på Aftonbladet! Nu kommer mitt sista inlägg här!

Så var det äntligen dags -min Broadwaypremiär – min debut i denna musikteaterns Mecka! Måndagen började rätt tidigt – jag sov ganska lite i natt – drömde rätt mycket på natten jag minns inte vad men det var full aktivitet där uppe i huvudet i natt – inte så konstigt. Men jag vaknade rätt pigg trots allt. Idag hade jag ett Photo Shoot för nätsidan Broadway.com som ska göra en liten artikel om mig eftersom jag är ny här i stan. Känns jättekul att dom vill lyfta fram just mig denna gång!

Vi fotade på ett hotell som ligger precis intill Time Square som heter Paramount. Minns att det var det hotell jag bodde på tillsammans med mina Duvemålakollegor när vi var här -96 efter att vi gjort några konsertversioner av föreställningen i Chicago och Minnesota…Väldigt små rum har dom… eller hur Anders???

Sen lunchade jag och sen började min långa förberedelse inför kvällens premiär. Hade fått för mig att föreställningen började kl19 på kvällen men det visade sig att på måndagar så börjar vi kl 20 ….. så lite koll hade jag – fokuserad på andra saker .. Efter min uppvärmning hemma i lägenheten bar det av till teatern.

Hela min loge var överfylld av vackra blommor – typ som när mamma och pappa fyllde 50!!!! Tack alla underbara vänner och kollegor och fans som skickat blommor till  premiären.. Supergulligt att ni tänkte på mig .

Sen började föreställningen – jag har ju varit så lugn och cool under alla repetitioner men ikväll för ett ögonblick när jag glider in på båten i första scenen med Christine och åker fram över scenen ner mot den fullsatta salongen 1600 personer så sköljer det över mig – Shit det här är på riktigt – I’m here !! Jag har premiär som Phantomen på BROADWAY !!! För en sekund tappar jag fokus och hinner tänka hundra saker – för att sedan i nästa sekund vara där och närvarande – även om nervositeten satt kvar lite till. Sen efter det flöt kvällen på som den skulle en premiär kväll som denna –  sista scenerna kunde jag till och med njuta av…… ha ha

3

Känslan i applådtacket när 1600 personer reser sig upp för mig och ensemblen är oslagbar – är så stolt och så glad för hela våran ensemble. Stolt över mig själv – över att jag vågar drömma och att jag satsar och tar risker och över allt hårt arbete genom åren som tagit mig ända hit. Och att jag låtit det ta tid… att jag jobbar långsiktigt. Jag fick fina premiär hälsningar av Hal Prince och Gillie Lynn och av Sir Cameron Macintosh som skrev ett sms som jag kommer leva på i många år….Och från hela min fina ensemble i London som jag fick äran att jobba och lära mig rollen med. Och min fina bror och familj hemma i Sverige som inte kunde vara här i kväll.

Efter föreställningen blev det tårtkalas på scenen där journalister och fotografer och mina vänner och ensemblen samlats för att fira – ett stor uppbåd av press var där – super kul!! Chef Görgen – som han heter hade gjort denna fina tårta till mig- hur kul är inte det…

Detta är Samantha Hill till vänster som är en av mina Christine och hon till höger heter Ellen Harvey som spelar Madame Giry – som för övrigt har en svensk mamma och pratar mer eller mindre flytande svenska!!

Efteråt fick jag hjälp av några vänner att ta med mina blommor hem och sen satte vi oss på en bar här runt hörnet – jag drack en Cranberry juice som satt som en smäck. Två radiointervjuer hann jag med också med två svenska morgonshower och sen gick vi hem.

Satt uppe en stund tittade ut över neonskyltarna på Time Square och konstaterade för mig själv – nu kan jag titulera mig – EN BROADWAY BABE!! I got my name on the door to my dressing room!!! Så coolt.

Tack alla ni som följ mig här och hoppas ni fortsätter följa mina äventyr på www.peterjoback.com eller facebook/peterjoback – eller instagram där äventyren nu fortsätter.

Och för er som inte hinner komma hit till NYC i sommar så finns chansen att se mig sjunga Phantomen sångerna samt mycket mer på turnén I LOVE MUSICALS i höst, premiär 27 september.

Det kommer bli fantastiskt – snart ska ni få veta vilka gästartister som kommer medverka i årets upplaga!!!!

Peter Jöback Broadway 50x70.indd

Kärlek

Peter Jöback

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

 • Tjänstgörande redaktör: Jenny Åsell, Mikael Hedmark
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB