Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Frukostmöte, repetitioner och Broadwaypremiär av Londonsuccén ¨Matilda¨

av Peter Jöback

Idag – torsdag – var jag tvungen att gå upp tidigt – hade ett möte nere i SoHo kl 9 på The Mercer som är ett trevligt hotell i det området. Efter mötet och frukosten så begav jag mig hem igen för lite uppvärmning inför dagens repetitioner.

Idag var det första dagen på scenen på The Majestic Theatre på 44th street – en mäktig scen – lite större en den i London och säkert den dubbla storleken på salongen. Med på repetitionen var min alternerande Christine som heter Marnie. Toppentjej – trevlig och väldigt följsam medspelare – det kändes väldigt bra när vi repade ihop – tror det kommer bli toppen. Idag koncentrerade vi oss på första akten. Allt är faktiskt rätt annorlunda här – rätt intressant faktiskt – tror nog att denna showen är mer lik hur original uppsättning var för 25 år sen.

Föreställningens originalregissör Hal Prince kommer fortfarande och tittar till föreställning var tredje vecka och jag fick idag reda på att jag ska få sitta med honom några timmar på hans kontor nästa vecka och diskutera rollen och hans vision. Dessutom kommer han och regisserar mig en dag på teatern vilket känns som en enorm ära! Han är en av dom riktigt stora legenderna här på Broadway som skapat dom flesta klassiker som finns i musikteatervärlden. Cabaret, Sweeney Todd, Company och A Little Night Music för att nämna några av dem… 

David Caddick och Seth Sklar Heyn var också med idag plus en av dom alternerande Raoul samt lite underbara tekniker. Tyvärr får jag inte köra med all teknik förrän sista veckan för tydligen är det alldeles för dyrt att ta in personal så jag får köra på ett tomt scengolv – så det är ju tur att man har gjort showen i London. Jag kommer i alla fall få en hel dag med orkestern på fredagen innan premiären på måndagen. Så det var en glad överraskning!!! Jag får massor av nya inputs – några som är helt fantastiska och intressanta och några som jag inte riktigt får in i kroppen direkt -skakar om lite – klurigt när man gjort en variant så länge i London och sen får man helt nya direktiv. Men det är bra – det gör det hela mer spännande och det utmanar mig att ta min rolltolkning vidare och fördjupa mig i karaktären. 

Efter repetitionerna sprang jag hem och duschade och stassade upp mig för att gå på Broadwaypremiären av Londonsuccén ¨Matilda¨ Denna rekommenderar jag skarp – grym uppsättning med en fantastisk barn-cast!!! Så vill ni se något annat en mig när ni är här – se ¨Matilda¨ som bygger på Roald Dahls fantastiska barnbok. En del av er kanske minns den fina filmen som Danny Devito regisserade och spelade en av huvudrollerna i om den lilla flickan Matilda som besitter magiska krafter. Sen var det stor premiärfest på Marriot Marquis på Times Square. Här kan man snacka mingel på hög nivå…ha ha vilken grym crowd!

Hängde där ett tag sen dags att gå hem, bor dock bara två kvarter där ifrån så det var nära hem, men jag har ny kostymprovning Downtown imorgon vid 11 – sen rep på scenen igen – dags för Akt 2

Sov gott

Peter

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB