Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Äntligen fredag!

av Peter Jöback

Äntligen fredag! Fast hur kul är det när man vaknar till detta gråa och trista väder – jag som trodde våren var här nu i NYC!

Ja ja, det var ju bara att kliva upp – lite seg idag men vi gott mod! Idag var det dags för ännu ett kostymprov. Det visade sig att några av mina kostymer som jag hade i London-uppsättningen inte har skickats hit, jag trodde att det var en självklarhet eftersom de syddes för min kropp. Det var innan de visste att jag skulle spela Fantomen här i New York så killen som tog över efter mig i London använder några av de kostymer som var sydda för mig. Så nu får jag i min tur använda mig av någon annan killes kläder här i New York. Ja i alla fall denna outfit, resten kommer de att sy nytt till mig. Det är tufft i showbiz ibland… Aningen överspel på bilden här kanske???

Sen tog jag mig – tillsammans med vår regissör som snällt följde med mig till kostymprovet – genom det regniga Manhattan upp till teatern där det var dags för oss att gå igenom scenerna i andra akten. Jag älskar andra akten av föreställning mest – det är något speciellt med den så kallade ¨Final lair¨-scenen . Allt faller på plats på ett så himla genialiskt sätt. Jag har fortfarande lite svårt att tänka bort allt det vi gjorde i London – scenerierna och placeringarna är ganska annorlunda här så det är lite förvirrande ibland . Jag gillar många saker som de gör här – riktningar som gör saker lite tydligare. Några saker saknar jag och de försöker jag jobba in på ett smart sätt…
Jag brinner ju för min rolltolkning och det som jag jobbade fram i London men samtidigt är jag väldigt öppen för att ta det vidare och utveckla det . Så vi får se vad som händer de här kommande två veckorna av repetitioner. Det mest spännande och avgörande kommer väl ske när jag får träffa Hal Prince på tisdag och när han sen kommer till teatern veckan efter och regisserar mig en hel dag . Känns hel fantastiskt att jag ska få den chansen.  Drömlikt faktiskt… Han är liksom THE BOSS när det gäller THE PHANTOM OF THE OPERA.

ILM

Vi slutade vid 5 tiden idag och jag har beslutat mig för att vara ledig från repetitioner i helgen – behöver fixa lite grejer för vardagen här, saker till lägenheten bland annat…
Ska även jobba lite med mina ¨I LOVE MUSICALS¨ konserter som jag gör hemma i Sverige när jag kommer hem från NY i september. Jag hoppas ni kommer då – känns som det kommer bli en riktigt bra show i år. Har nästan klart alla gästartister och vi har fått en riktigt bra dirigent i år också!

Väl hemma så var det dags för det tråkiga men ändå oundvikliga – TVÄTTEN!
Rätt skönt dock att det finns tvättmaskiner och torktumlare här i huset – så det blev två tvättar och ett skönt gympass i gymmet här nere  – sen var det klart!
Nu ska jag kolla igenom manus, repa min brittiska dialekt, äta glass och se på TV. Imorgon ska jag hitta på något roligare men vädret fick mig att vilja stanna inne ikväll.

Godnatt!

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB