Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Söndag i NYC är något alldeles speciellt.

av Peter Jöback

Söndag i NYC är något alldeles speciellt – kanske enda dagen här i nevvan när det känns som tempot går ner lite, vilket känns som en befrielse! Jag vaknade dock tidigt på söndagsmorgonen kanske redan vid 6 men då passade jag på att ta den här fina bilden av den begynnande soluppgången över Manhattan – sen drog jag täcket över huvudet några timmar till och vaknade till en strålande fin solig dag!

Söndagen var som jag redan berättat en helt ledig dag från teatern och det kändes faktiskt riktigt bra att koppla bort jobbet en stund och bara njuta av att jag bor här nu och att få tid att verkligen i lugn och ro insupa atmosfären – så kanon att den lediga dagen blev på en söndag när allt är lite mer stilla här. Dagen började med att jag käkade brunch med min fina kompis Sophie som bott i NY nu snart 5 år. Sophie är skådis och utbildade sig först här och sen har hon blivit kvar – superduktig och en jättetalang som jag önskar allt det bästa och lite till. På vägen till vår mötesplats passade jag på att testa mina showhands i skuggorna på gatan…

Vi träffades uppe på 57 street och åt en supergod brunch – minns inte namnet på restaurangen. Sen gick vi ner för Manhattan, då gick vi förbi min lägenhet och jag ville passa på att visa min fina utsikt, för att sen ta oss ner till Meatpacking där Sophie bor. Gick förbi det här underbara meddelande som någon gjort på marken och ställde oss båda där i ringen och njöt av lite HAPPINESS!!!  Underbart. Sen blev det fika på Pain de qoutidien och mer skratt och glada minnen…

 

Efter allt fikande så skildes vi – Sophie skulle jobba med några monologer och jag behövde dra mig hemåt – passade på att fönstershoppa lite på min raska promenad upp för 8 avenyn. Väl hemma blev det lite skype med vänner och familj och sen var det dags för middag med en annan kompis här som heter Fredrik. Han jobbar som mäklare här och är med i ett TV program som blivit riktigt populärt här. Himla trevlig kille – så jag fick chansen att skratta lite till idag! Vi träffades sist jag bodde i NY 2009 så det var kul att ses igen! Passerade det här fina huset på väg ner mot Union Square – Flatiron Building!!

Somnade som en stock när jag kom hem redan vid 22 tiden – promenader upp och ner för Manhattan gör en svensk man trött – så är det bara!

Hoppas ni får en fin måndag därhemma!

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB