Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Tänk att jag fick en hel dag till att vila rösten på – det var generöst av teatern tycker jag.

av Peter Jöback

Tänk att jag fick en hel dag till att vila rösten på – det var generöst av teatern tycker jag. Så jag tog det riktigt lugnt idag höll mig inne i lägenheten och tittade ut över skyskraporna och filosoferade, fantiserade och drömde mig bort innan verklighetens klocka ringde och påminde mig om att jag var inbokad för en intervju kl 13 med en frilans journalist som heter Rebecka som idag skulle skriva för tidningen Amelia. Vi hade supertrevligt, ett fint samtal. Idag hade jag önskat att jag inte varit intervjuoffret utan att jag hade haft mer tid att fråga saker om henne, för hon verkade vara en väldigt intressant person. En annan gång…

Sen gick jag hem en snabbis – bytte skor och gav mig av uppåt 9th Ave till Lincoln Center för att träffa min goda vän och Davien Littlefield på en kaffe. Lincoln Center är ett fantastiskt ställe i NYC. Där ligger The Metropolitan Opera som gör fantastiska föreställningar, där håller även The New York City Ballet och New York City Philharmonic Orchestra till. På Lincoln Center Theatre görs fantastiska musikaluppsättningar som under många år drivits av en fantastisk man som heter Bartlett Sher. Som jag faktiskt gjort audition för när de skulle sätta upp Almodóvars – ¨Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott ¨ 2009 – Banderas roll. Jag fick den inte ….ha ha!

Davien som jag träffade idag är en underbar person som jag lärde känna via min fina vän Pernilla August för säkert 7 år sen nu. Davien har jobbat som manager för bl.a Philip Seymour Hoffman innan hon bestämde sig för att ta ett break från hela showbiz och resa runt Asien med stora fartyg under några år – innan hon kom tillbaka till NYC igen för att nu börja jobba med nya talanger här. Man skulle väl kunna säga att jag är en av dem. Hon är en fantastisk person – känner alla här och framför allt hon är rak, down to earth och realist. Jag gillar henne mycket. Vi pratade lite jobb, lite om livet, lite om drömmar och planerade inför mina 4 månader på Broadway. Känns kul och lekfullt precis som jag vill ha det.

På väg från mötet passerade vi ingången till den stora konsertsalen där man ikväll höll en stor Award gala som heter Chaplin Awards där självaste Barbra Streisand skulle bli prisad för sitt arbete inom filmens värld i Amerika – så jag passade på att ta en bild på Barbra och mig…

Sen tog jag en skön promenad nedför 9th Ave hem – bytte om inför en mdidag som jag i kväll hade med min MD David Caddick och hans partner precis runt hörnet där jag bor. Trevligt och sitta ner och prata utanför jobbet och maten var riktigt god så nu vet jag vad jag ska ta min man när han kommer hit!

Somnade tidigt – vaknade tidigt

Dags för lite träning och sen blir det rep på teatern – idag i smink och nästan alla scenkläder. KUL!!

Vi hörs!

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Emma Lindström och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB