Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Tisdagen mötte mig med solsken och ett strålande frukostsällskap i form av Ma-Anne…

av Peter Jöback

Tisdagen mötte mig med solsken och ett strålande frukostsällskap i form av Ma-Anne – trevligt att sitta och imponeras av skyskraporna tillsammans med någon…Vi pratade hela morgonen om den fruktansvärda bombningen som hände i Boston på måndagen – hela NY pratade om det idag. Jag märkte också när jag väntade på min regissör utanför Rockefeller Plaza på förmiddagen att det var mer pådrag på poliser idag i NYC.

Vi möttes där, för idag fick jag träffa den fantastiske regissören Hal Prince på hans kontor här på Manhattan. Kontoret var ganska litet men alla väggar och bokhyllor var fulla av bilder och affischer och priser han fått för de uppsättningar som han varit inblandad i. Jag fick chansen att sitta med honom en timme och vi pratade om ¨The Phantom¨ och om Eric som min roll heter på riktigt. Vi gick igenom scenerna och han berättade om sin vision för föreställningen och bågen i min rolls utveckling – han gillade mina tankar vilket gjorde mig glad. Sen avslutade han med att berätta de mest fantastiska historierna om hans arbete och de han jobbat med. Han berättade om när Ingmar Bergman kom och tittade på ¨A little night music ¨ när den först öppnat och han berättade den sanna historien om hur föreställningens stora HIT ¨Send in the clowns¨ kom till. Jag tror att jag hört 4 olika historier men nu fick jag höra den riktiga – ska berätta den någon gång när jag har konsert i framtiden. Jag fick höra om hur han blivit erbjuden att regissera Chess… Han berättade om sitt arbete med Angela Lansbury – om Sweeney Todd. Helt fantastiskt. På tisdag kommer han till teatern för att jobba en hel dag med mig – jag längtar!!!!!!!! Han gav mig också sina memoarer som jag ska lusläsa så fort vi haft premiär här!

Idag fick jag repa med min ordinarie Christine – Samantha som jag inte fick på bild idag och min¨Cover – Christine¨ – Elisabeth – som var helt fantastisk! Idag fick jag testa en del pyro och tekniska grejer som till min förfäran är helt annorlunda här… Så nu blev jag lite nervös igen!! Ha ha. Alltid är det något…

Jag slutade strax innan 17 idag – gick hem och tränade en timme på gymmet och sen åt jag lite för att sen möta upp Stephen Schwartz som jag berättade om för några dagar sen. Jag blev medbjuden att titta på en av hans previews av ¨PIPPIN¨ ikväll. Och nu ska ni lyssna på mig – ska ni se något annat än mig om ni kommer hit i sommar se PIPPIN!!! Helt fantastiskt – vilken ensemble – vilken regi – vilken dans – vilken underbar musik. Stephen och jag bestämde att den här ska jag göra en dag. Det är musikal på högsta nivå. Gåshud rakt igenom föreställningen!!!

Nu sitter jag och skriver och tänker tillbaka på dagen som gått – vilken dag! Har fått träffa och umgås med två av mina idoler idag som jag beundrar och inspireras av. I’m blessed – tack för allt -jag kommer att somna med ett leende på läpparna idag…

Sov gott.

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB