Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Startade måndagen med en riktigt stor amerikansk frukost

av Peter Jöback

Startade måndagen med en riktigt stor amerikansk frukost tillsammans med Ma-Anne – så glad att hon stannar några dagar så slipper jag känna mig ensam i min stora lägenhet här på Manhattan. Sen var det hem och värma upp och så iväg till teatern. Startade repa kl 11 idag! Rösten kändes riktigt bra idag – tror luftfuktaren gör sitt jobb här på nätterna samt att det var ett bra drag att ta helgen ledig. Börjar också sakta men säkert vänja mig vid alla avgaser och pollen som är i luften här. Alltid samma sak när man kommer till en ny stad för oss sångare – i alla fall för mig!

Dagen började med ett Vocal Call tillsammans med David Caddick och vår andra dirigent som kanske är en av Broadways främsta dirigenter som heter Kristen Allen Blodgette. Så roligt för när vi träffades idag så kände jag igen henne och var säker på att vi träffats förut – hon kände samma sak – och efter ett tag kom vi på det…Vi möttes på min audition för ¨Love Never Dies¨ här på Broadway – Phantomens uppföljare som sattes upp i London för några år sen! Det var hon som lärde mig de nya sångerna och sen kompade mig på slutaudition för rollen som ¨The Phantom” framför Andrew Lloyd Webber. Även hon mindes när Andrew tittade på mig och sa – ¨But you’re too good looking for this part¨- och jag svarade – ¨But I’m gonna wear a fucking mask during the whole show ….¨ – och att alla i rummet skrattade. Kul att man blir ihågkommen för nåt i alla fall. Ha Ha.

Det blev en riktigt bra genomkörare vokalt av föreställningen en timme – känns som det kommer bli kul att jobba i hop och hon känns lätt att följa samt att hon andas med mig vilket gör samarbetet mycket roligare. En sann stjärna helt enkelt! Sen fick jag träffa min suveräna påklädare äntligen – Andrew – tydligen också en riktig pärla på teatern. Andrew är också skådis berättade han och har gjort en hel del små roller i olika filmer så när jag får tid ska jag se om några filmer som han berättade att han är med i – ska bli kul att se honom i dom nu när man vet vem han är ….

Sen körde vi igenom föreställning på scenen från början tillsammans med Marni – som är en av mina Christines här. Idag kändes det riktigt bra – jag börjar fatta min nya regissörs tankar och förstår poängen med hans scener,  allt det som är annorlunda från London. Skönt att få en sådan här bra dag i början av repperioden – behövs för självförtroendet. Glad att rösten kändes bättre idag och att den torra luften på teatern inte påverkade mig lika mycket som förra veckan. En av fördelarna att det inte är lika varmt här som det var i slutet på förra veckan.

Scenen är verkligen helt galet stor här – känns helt magiskt att stå här och sjunga! Efter repet så var det dags för ännu en kostymprovning av min svarta kostym som jag har mest i föreställningen, den som sys upp av Mr Eric Winterling. Sam och hennes supervisor som jag inte minns namnet på just nu följde mig dit. Det är ett stort ställe med många anställda som gör kostymer till nästan alla shower i stan!!

Efter kostymprovningen så tog jag en promenad upp hemåt igen, gick förbi Wholefoods på 25th and 7th Ave och köpte mat. Behövde lite frukost och frukt – de har färdiguppskuren frukt där (Ja jag vet jag är lat…) som är så himla god!!! Som ni ser kör jag min Greta Garbo look här – hatt och glasögon – fördelen är att man slipper fixa håret…

Väl hemma så bestämde jag mig för att gå och se min föreställning – kändes som det var dags att titta lite på vad som görs på scenen nu när jag fått gå igenom allt och gjort mina egna val för rollen, alltid kul att se hur någon annan spelar. Det visade sig vara väldigt nyttigt och intressant och jag tror jag vet hur jag ska vidareutveckla min rolltolkning för att matcha föreställningen här. Kändes också viktigt att titta i kväll eftersom jag ska få träffa skaparen av föreställningen – den fantastiske regissören Hal Prince  imorgon på hans kontor i Rockefeller Center. Så vi kan diskutera rollen och föreställningen utefter denna som han med jämna mellanrum är inne och tittar till och finslipar. Jag är faktiskt lite nervös för i morgon – han är en tung man här i NY – en levande legend skulle man kunna säga – wish me luck!!

Nu blir det ingefärste och bingen för min del – sköt om er!

Vi hörs i morgon.

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell, Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB