proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Spermiernas mänskliga rättigheter (Uppdaterad)

av Manuel Ferrer

UPPDATERING – Läs Loretta Walsh hälsning till Aftonbladets läsare här.

Det så kallade ”kriget mot kvinnorna” möter nu moteld. Runt om i USA föreslås ett antal olika lagförslag från kvinnliga politiker om att jämställa spermier med ofödda barn. Detta som ett svar på republikanernas upptrappade abortmotstånd. Under 2011 las hela 1100 delstatsförslag om att inskränka de nuvarande aborträttigheterna – av vilka rekordmånga 135 stycken antogs.

Delstatssenatorn Constance Johnson från Oklahoma föreslår nu bland annat ett förbud mot ”manlig masturbering”. I sitt lagförslag skriver hon: ”…any action in which a man ejaculates or otherwise deposits semen anywhere but in a woman’s vagina shall be interpreted and construed as an action against an unborn child.”

I Wilmington, North Carolina, har kommunen i början av mars antagit ett liknande förslag. Med röstsiffrorna 8-4 föreslås ett förbud mot att ”förstöra spermier.” Kommunpolitikern Loretta Walsh, initiativtagaren bakom förslaget, kräver vidare att spermier ges statuts som människa. Det godkända förslaget ska nu upp i högre instanser.

Läs förslaget som PDF-dokument.

(Constance Johnsons lagförslag)

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB