proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Loretta Walsh hälsning till Aftonbladets läsare

av Manuel Ferrer

Inlägget om de demokratiska politikerna Loretta Walsh och Constance Johnson förslag att jämställa spermier med ofödda barn tog ordentlig skruv. Tusentals har delat den på Facebook och kommentarsfältet har översvämmats av smarta, kloka men även obegripliga kommentarer. Helt enkelt som det ska vara när en fråga verkligen berör.

Många frågar sig även om förslaget är allvarligt menat – och det är det i allra högsta grad. Självfallet vill varken Loretta eller Constance förbjuda “manlig masturbation”. Men de sätter fingret på en viktig politisk fråga: Rätten att bestämma över den kvinnliga kroppen äger kvinnorna.

Loretta Walsh lär säkert kommenteras i olika Talk-shows och nyhetsprogram. Efter att ha mejlat med henne kan jag berätta att hon står redo för den striden och att hon även gläds över det stöd som Aftonbladets läsare visat. Hon skrev:

“Att höra att svenskarna har reagerat positivt på mitt förslag om kriget mot kvinnorna i USA värmer mitt hjärta. Min stad, Wilmington i Delaware, grundades av svenskar en gång i tiden och Kungaparet besökte staden för några år sedan. Ett stort tack till alla svenska läsare som nu uppmärksammat de bakåtsträvande manliga lagstiftarna i mitt land.“

Loretta Walsh, lägg det namnet på minnet.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Love Isakson Svensén och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB