proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Rika snickaren: Mitt Romney bygger om semesterhuset

av Manuel Ferrer

Under hela valrörelsen har Mitt Romney kämpat med att nyansera bilden av sig själv som multimiljonären utan förankring i verklighetens folk. Nu har flera amerikanska medier de senaste dagarna avslöjat nya besvärande detaljer i Mitt Romneys ombyggnadsplaner av semesterhuset i San Diego, Kalifornien. Det ska bland annat byggas en automatisk bilhiss som skjutsar fordonen mellan olika våningar, duschanläggning utomhus och fontänspel. Totalt ska huset bli tre gånger större än vad det är i dag. För att påskynda byggprocessen, som startade under 2008, har han anlitat advokaten Matthew A. Peterson som lobbyist. Hans uppdrag har varit att påverka kommunens beslutsfattare att godkänna detaljplanen. För det jobbet har Matthew A. Peterson fakturerat ca 150 000 kronor.

***

Secret Service har vädjat till medierna att inte publicera ritningar av huset.

***

Mitt Romney skämtade 2004 om demokraternas presidentkandidat John Kerrys och hans många, stora och dyra hus. I ett tal till partikamraterna sa han: ”Ni har väl hört om presidentkandidaten från min hemstat. Men jag förstår inte varför han vill bli president – då skulle han ju tvingas att flytta in ett mindre hus.”

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB