proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Senaste nytt från republikanernas kampanj

av Manuel Ferrer

Newt Gingrich kampanjkassa visar på minus 30 miljoner kronor och han har därför tvingats att använda privata pengar för att finansiera den fortsatta valrörelsen.

Han kommer inom kort att inleda samtal med det republikanska partiet om sin egen framtid och konstaterar i en intervju med Fox News att han nu erkänner sig besegrad av Mitt Romney: ”Jag slog Mitt Romney så hårt jag kunde och han slog mig så hårt han kunde. Det visade sig att Mitt Romney hade mer saker att slå med än vad jag hade.”

***

Det finns fortfarande ingen information om Bella Santorums tillstånd. Kampanjchefen Michael Biundo bekräftade dock i natt uppgiften att Rick Santorum ställt in sina åtaganden under måndagen. Familjen Santorum hälsar även genom Michael att de är djupt tacksamma för allt stöd som människor visat de senaste dagarna.

I dag inleder Mitt Romney sin annonsmatta i Pennsylvania. Totalt kommer Romney-kampanjen spendera 15 miljoner kronor i TV-reklam i delstaten. Men frågan är om det är ett så klokt drag att ösa dynga över Santorum i det kritiska läget hans familj befinner sig i just nu?

***

Under åren som guvernör utropade Mitt Romney varje år ”Gay/Straight Youth Pride Day” i Massachusetts. Något han gjorde med både allvar och stolthet. Bland annat oroade sig Romney för att unga homosexuella löper högre självmordsrisk än andra ungdomar. Man kan alltid hoppas att han gör en ”Etch-a-Sketch” och åter blir den progressive politikern till hösten.

***

Mitt Romney har i förra veckan anställt konsulten Ed Gillespie som ny strateg. Ed är mer känd som kampanjchefen för ”Coalition to Advance Healthcare Reform” med uppdraget att påverka beslutsfattarna att anta en nationell sjukförsäkringslag liknande – ”Obamacare”.

***

Mitt Romneys och Israels premiärminister Benjamin Netanyahus nära vänskapsband sträcker sig ända tillbaka till 70-talet. Det kan New York Times berätta i ett reportage. Förutom att de under några år arbetade tillsammans på konsultfirman Boston Consulting Group kom Mitt Romney senare att anställa ”Bibbis” dåvarande fru, Fleur Cates, i sitt konsultbolag Bain Capitals. Läs reportaget här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB