proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Viktigaste landet kvar: Polen

av Roland Poirier Martinsson

Mitt Romney åker nu vidare från Israel till Polen. Besöket i England blev ingen PR-succé, men när Romney talade sanning om säkerhetsproblemen vid OS skadade han inte sig på sikt. Amerikaner har inget emot att deras ledare inte fjäskar när de åker till Europa.

Israel gick bättre, men liksom England handlade det inte direkt om att locka väljargrupper på hemmaplan. Amerikanska judar väljer Obama, med tanke på missnöjet med Obamas attityd till Israel kan det vara att Romney får några fler röster än din genomsnittlige GOP-kandidat, men knappast på ett sätt som påverkar valutgången.

England och Israel var ground work för att skänka Romney en aura av statsman.

I Polen är det lite annorlunda. Flera av de avgörande battle ground-staterna har stora polsk-amerikanska väljargrupper. Om det går bra i Polen har Romneys resa varit, om inte en home run, så åtminstone lyckad.

 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby, Ellinor Brenning
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB