proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Mitt motbjudande mördare?

av Roland Poirier Martinsson

Jag har tidigare nämnt att Barack Obama bedriver den smutsigaste kampanjen i mannaminne. Men det går att sjunka ännu lägre än hittills.

Detta är en reklamfilm från en Obama närstående Super-PAC, Priorities USA, störst och viktigast av Obamas ”oberoende” kampanjorganisationer, grundad och skött av Obama närstående personer, som släpper reklamfilmer som på ett mystiskt sätt fasar in i Obamakampanjens strategi.

Förutom att filmen på ett osmakligt sätt anklagar Mitt Romney för att ha mördat en kvinna genom a) sitt jobb på Bain Capital och b) sin hållning i sjukförsäkringsfrågan, ”råkar den ha fel” om när mannens hustru dog i förhållande till sin anställning, till när hennes sjukförsäkring löpte ut, &c.

Det är obehagligt att dissekera fakta i en sådan här film – mannens hustru dog i cancer, det är ett faktum – men det bör ändå göras:

Romney slutade på Bain 1999. GST Steel gick i konkurs 2001. Kvinnan dog 2006, sju år efter att Romney lämnat Bain, fem år efter kvinnan fick sparken. Vid tillfället drevs Bain av en supporter till Obama, som samlat in många miljoner dollar till presidentens kampanj. CNN har också meddelat att kvinnan hade ett nytt jobb efter att hon fått sparken från stålverket. Hon sålde/gav råd om sjukfärsäkringar.

Krav har kommit på att Obama ska ta avstånd från filmen, men det har inte skett. Inom sociala medier pågår ett växande uppror från demokrater som blir illamående av Obamas sätt att driva kampanj. Detta kommer för övrigt samtidigt som senatens majoritetsledare Harry Reid alienerat många demokrater genom sina bisarra på påhopp på Romney.

Så här sade Rob Portman i Denver i går:

”[Four years ago Obama] said…if you don’t have fresh ideas he said, you turn to stale tactics and attack your opponent. He said that if you don’t have a record to run on, then you make your opponent unacceptable. He said you make a big election about small things.”

Obama hade rätt. Och jag vet att Super-PAC’s är ”oberoende” entiteter. Jag vet att Romneys kampanj fuskar med sina Super-PAC’s på samma sätt som Obama, att det finns koordination som bryter mot lagens mening.

Jag har hela tiden trott att två saker kommer att fälla Obama i november, att ekonomin är för dålig för presidenten att bli omvald, och att hans kampanj är för dålig för att motverka detta faktum.

Min åsikt har stärkts.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Annika Panas
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB