proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

”Hemliga” videon från Obamas förlossning

av Manuel Ferrer

Som brukligt kastas det in tonvis med skit i valrörelsens slutspurt. På kampanjspråk kallas det att ”throw the kitchen sink.” Attackerna blir hårdare och annonserna ännu mer skruvade än tidigare. Paniken och desperationen sänker sig därför som ett tjockt töcken av dumhet, för att travestera Strindberg. Om Mitt Romney tidigare i valrörelsen anklagades för att ha underlättat jobbexporten till Kina, är han nu den onda hjärnan bakom all outsourcing till Asien.

I den uppskruvade miljön är det lätt att tappa huvudet. Upp blir ner och viktigt blir oviktigt. En starkt uppbackad republikansk senatskandidat kan därför utan konsekvenser tycka att det är guds verk när en våldtagen kvinna blir gravid. Men när en känd TV-profil skämtar om första gången hon…röstade, ja då tar det verkligen fyr i det konservativa bygget.

Men det är naturligtvis inte bara kampanjerna själva som bidrar till att ta ner nivån. På huliganläktaren samlas alla som inte får plats i de fina salongerna: Super PAC´s, Donald Trump, bröderna Koch och ett stort antal konspiratoriker. En av dem lyckades till och med få mediasajten Vice att publicera en ”hemlig” video från Obamas förlossning.

Tur att det snart är över.

Kanske ska tilläggas att formatet super 8 som filmen sägs vara inspelad med uppfanns 1965 – alltså fyra år efter Obamas födelse. Kenyas flagga, som kan ses på läkarens rock, kom till 1963. Dessutom: lille Barack måste ha vägt minst 8-10 kilo.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB