proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Adjö bloggen – vi ses igen.

av Manuel Ferrer

Det är dags att ta farväl. Men kanske ses vi igen om litet drygt tre år. Då med två partier som ska gallra fram sina kandidater. Till dess hoppas jag att Obama kan bryta dödläget i kongressen och få landet ordentligt på fötterna igen. Världen behöver ett starkt och lyhört USA. Våra pensionsinnehav likaså. (Grand) Old Party har nu en läxa att göra. Konservatismen är på inget sätt en utdöende ideologi. Men den måste kläs i en modernare kostym där kvinnors livsval och minoriteter får plats. Kanske är det dags att på allvar göra upp med den hårdföra kärnan på högerkanten och ge dem ett ultimatum: förändra er eller dö. Den absurda tävlingen i renlärighet under primärvalen skadade Romneys chanser att vinna valet. Å andra sidan kan aldrig ett partis existensberättigande byggas med valtaktik. Den är en balansgång mellan särintressenas inflytande och partiets långsiktiga ambitioner och ställningstaganden. Vi kan dock konstatera att republikanerna misslyckades och förlorade även i kongressvalen. Bara Gerrymandering räddade dem från att behålla majoriteten i huset. Obama då? Ja, han måste bryta dödläget i kongressen. Inget kan vara viktigare. Även när det kostar politiskt. Lyckades han bli vän med Chris Christie på en vecka måste han väl kunna bjuda John Boehner på en fika.

Låt mig avsluta med att tacka alla ni som kommenterat, mejlat och ringt. Ibland upprörda, ibland uppbackande. Och naturligtvis en stor och varm kram till RPM. Fortsätt följ honom där han skriver om ni vill bli klokare.

Avslutar med en egen topplista bland er kommentatorer på bloggen:

 1. Kristoffer Malmström, slår alltid underifrån och från alla riktningar. Gör det en kommentator ska göra: väcker en ny tanke och får en att tvivla över sin egen.
 2. Daniel Palma, alltid påläst, alltid kunnig. Tog ner mig jorden när jag svävade iväg. Vän av republikanerna förvisso. Men så har några av de bästa tänkarna genom historien rötterna i GOP.
 3. Alla ni som var i mitt lag. Ni stöttade i alla väder och vi hade rätt: Vi vann. Emelie, Johannes, Nathaniel och många fler!

//Elvis has left the building

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB