Startsida / Inlägg

Allsvensk upptaktsträff

av henryd

Allsvensk upptaktsträff i går och jag var inte där och jag vet inte om jag saknar det. Eller om någon saknade mig.
Jag har ju varit med på några upptaktsträffar, det är alltid trevligt och jag och Nanne trivdes alltid tillsammans på scenen. Vi pratade aldrig innan om hur vi skulle lägga upp det (tränare och kapten blir utfrågade på scenen), vi körde på uppstuds och var trygga i vetskapen att vi kunde säga vad vi ville om varandra och det brukade bli bra.

Men själva tillställningen, den hade en tendens att i slutändan bli tämligen seg. När fem, sex lag varit uppe på scenen och staplat klyschor på varandra började man somna till. Och då visste man att det bara var halvvägs in i programmet.
Och eftersom Kalmar ligger så förbannat avsides tog det alltid ett par dygn att ta sig hem från de där träffarna.

Men jag är inte bitter, vad är en bal på slottet och allt det där.

Jag såg inte hur Kalmargänget skötte sig i går, men jag utgår från att de levererade. David Elm ersätter ju mig som kapten, jag har själv nämnt honom när jag fått frågan om vem jag tycker borde göra det, men han kunde inte vara med i går och Thorbjörnsson fick ta Elms plats.

Istället för mediaträff drillade jag mina spelare i gymmet på GFA. Fys-Stefan var själv sjuk, men hade skickat ett träningsprogram till mig och jag vidarebefordrade hans order till killarna. Träningen byggde på explosivitet och killarna slet på riktigt bra och om det är något som jag hittills är nöjd med när det gäller spelarna i min trupp är det attityden till att plåga sig. Och det är en viktig bit av fotbollen.
Jag såg att Erik Hamrén nämnde att det är ett problem att unga spelare i dag har så dålig fysik och jag är böjd att hålla med. Man har inte alls lika många träningstimmar i systemet som exempelvis min generation. Samtidigt måste jag gå varligt fram, jag kan inte bränna på med allt jag har, då knäcker jag dem. Men det handlar om att skapa ett starkt ramverk. Så att de orkar spela fotboll.

Ikväll blir det TV-framträdande för min del. Jag ska vara med i Sportbladet-TV. Syns då.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB