Startsida / Inlägg

Ska jag spela vidare?

av henryd

Jag går förbi gymmet på GFA, Lars Cramer och Björnar kör lite extra efter A-lagets fotbollsträning, Björnar lassar på 90 kg i bänkpressen, kör fem repetitioner och jag vill inte vara sämre, jag kommer visserligen direkt från en lunchmåltid, men lägger mig under stången, iförd en tjock vinterjacka och kör också en femma på 90 kg.
Så där ja.
Sedan snicksnackar vi en stund, jag kollar hur startelvan inför söndagens premiär mot BP ser ut och de undrar om jag ska åka upp till Grimsta och kolla på matchen, men nja, det ska jag ju inte, jag har ju match med mina killar i DM.
Men vettefan om jag hade åkt upp ändå.
Dock skönt att ha något att skylla på.

Jag är klar för division II-klubben IFK Berga och jo, så är det. Och nja, så är det inte riktigt.
IFK Berga är en lokal klubb i Kalmar, nykomlingar i division II och med min forne lagkamrat Jocke Lantz som assisterande tränare. Jag känner också några spelare i laget och så är jag arbetskamrat på Kalmar FF:s akademi med huvudtränaren Ola och det känns naturligt att vara ett alternativ för dem.
För det är just det jag är, ett alternativ.

IFK Berga vill helt enkelt ha en backup för sina ordinarie spelare. Ibland vill de kanske använda sig av min erfarenhet på träningarna. Skulle oturen vara framme och någon i startelvan går sönder kan jag kanske gå in och täcka.
Kanske.

Samtidigt, det är förutsättningslöst. Inga krav, åt något håll. Jag har verkligen ingen aning om det finns någon möjlighet för mig att lira division II-fotboll i år. Men jag utesluter det inte heller.
Anledningen att vi skrev just nu är att fönstret stänger 31 mars och om vi inte hade signat nu hade inte möjligheten att spela funnits kvar. Vi var tvungna att registrera mig.

Grunden är också att jag känner att det skulle vara kul att spela fotboll, oavsett nivå. Utan några krav.
För jag har turen att inte ha några krämpor. Min kropp känns bra. Då är det lika bra att passa på.

Sedan har jag inte släppt tanken på att på något sätt vara involverad i Listerby IK, min moderklubb. Problemet är att det är tio mil till Listerby. Det blir alltså svårt att få till några träningar. Och ska jag kunna lira match i Blekinge måste jag i princip ha en helledig dag och det har jag inte så ofta.
För mitt jobb i Kalmar FF har högst prioritet.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB