Startsida / Inlägg

Fotbollstalanger är som pommes frites

av henryd

En tämligen sönderryckt träningsvecka, men det var positiva saker som gjorde den sönderryckt.

Spelare som tränade med A-laget (2 st), spelare som var med 98-landslaget (4 st) och sedan spelare som var på Bosön med 97-landslaget (4 st) och samtidigt lirade U 19 tre matcher på en vecka och som om inte det vore nog, även U 21 hade match och vissa av mina spelare fick tung belastning.

Men som sagt, det är ju av positiva anledningar.

Och trots att det saknades nästan en potentiell startelva (samt bröderna Ramhorn och Filip är ju i A-truppen men skulle åldersmässigt kunna vara med i U19) slog vi först Mjällby AIF i åttondelsfinalen i Ligacupen och sedan Lunds BK i kvartsfinalen.

Från Lund-gänget klagades det över att matchen spelades på gräs.

Så jävla långt har det gått i Fotbollssverige. Att vi får skit för att vi ser till att en match i slutet av mars kan spelas på gräs. Men alla har blivit så jävla bekväma att en plan där bollen inte rullar perfekt är en dålig plan. Jag säger så här – bra spelare hanterar alla underlag. Om bollen studsar, hantera det!

Men till och med Lunds BK har numera konstgräs.

Jag kan ju också tycka att det är lite magstarkt av Lunds BK att klaga på underlaget efter matchen. Det var ju inte direkt så att det var en jämn historia som avgjordes på en felstuds i 89:e. Vi vann med 7-1…

Nu stundar slutspel i Örebro. Det är vi, Örebro SK, Elfsborgs IF och Hammarby IF som är kvar av alla lag i Sverige. Semifinal klockan 19.00 på lördag och final/match om tredjepris dagen efter.

Det är annars en febrig förväntan i Kalmar, tre bröder Elm tycks snart vara samlade och också jag blir lite febrig, det här är precis vad vi behöver. Den senaste tiden har vi inte riktigt kunnat attrahera folk i den utsträckningen vi önskar.

Sedan gäller det för oss runt omkring att hantera det väl. I min drömvärld blir A-laget attraktivt igen, vi kan konkurrera om SM-guld och SAMTIDIGT värnar vi om akademin, den egna verksamheten och skapar en symbios där det är våra egna spelare som blir garnering.

Det här och mycket mer avhandlar Martin Nilsson och jag i vårt senaste poddavsnitt. Där fotbollstalanger jämförs med hemmagjorda pommes frites. Tror jag.

Och om ni vill se när jag ger tips till Fotbollsfrun aka Malin Wollin om hur man jobbar bort mammaröven kan ni kika drygt 19 minuter in i det här klippet.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB