Startsida / Inlägg

Ligacupen för U 19, fyra KFF-spelare på plan mot Spanien och Margot Wallström

av henryd

Efter ett lyckat gruppspel i Ligacupen för U 19 (som går att jämföra med Svenska cupen för seniorer) slog vi ut Mjällby AIF i åttondelsfinalen. Det var en fin insats. Jag saknade sju väldigt tongivande spelare (två var med på A-lagets träningsläger, fyra var i Spanien med 98-landslaget och en var skadad), men det gav utrymmme åt andra och de klev verkligen fram och visade glöd, passion och arbetsvillighet. Vi lirade i Loverslund, på gräs, och killarna älskade det. Fast kanske inte innan. ”Varför ska vi vara på gräs när vi tränar på konstgräs, bollen kommer ju studsa”. Men det blev en helt annan rytm i matchen än hur det brukar vara på konstgräs. Mer dueller, närkamper, det var lättare att ha ett längre passningsspel och ett djupledsspel och det var en riktigt bra U 19-match, mellan två duktiga lag. Till slut kunde vi vinna med 3-0.

Och apropå spelarna som saknas just nu. Fyra av dem var på plan samtidigt när Sveriges P 98-landslag mötte Spanien i Elite Round. Förlusten till trots, det är ett fint kvitto på att det förädlas duktiga fotbollsspelare i regionen. John Håkansson i mål, Svante Ingelsson och Adam Hellborg på mittfältet och i andra halvlek kom Adel Ziarat in i backlinjen.

Det går att se ett litet klipp från matchen här.

I övrigt måste jag säga att det ibland inte är enkelt att bli klok på opinionen. Margot Wallström får kritik och hon får spott och spe och det finns alltid hundra sidor av saken, vi som iakttar från utsidan kan inte alltid veta klart, men visst var det märkligt att Carl Bildt som utrikesminister fick så pass lite kritik från näringslivet, från opinionen trots sitt ytterst, YTTERST tveksamma inblandning i Lundin Oil, vars verksamheter fick ödesdigra konsekvenser för människor i Sudan.

Medan Margot Wallström får springa gatlopp för sin kritik av Saudiarabien.

Amnesty skriver så här om Saudiarabien:

För åtta veckor sedan släpades Raif Badawi ut ur en fångbil på torget utanför al-Jafali-moskén i Jeddah. Under 15 minuter fick han motta 50 piskrapp – hans brott? Han hade bloggat och startat ett diskussionsforum om mänskliga rättigheter.

Den grymma behandlingen av Raif Badawi är dock bara toppen på ett isberg när det gäller situationen för de mänskliga rättigheterna i Saudiarabien.

När gräddan av Sveriges näringsliv, i DN Debatt, argumenterar för vikten av goda handelsförbindelser med Saudiarabien kommer de med oerhört svepande påståenden om hur Sverige med sin handel har kunnat bidra till en positiv utveckling i Saudiarabien, men verkligheten ser dessvärre helt annorlunda ut.

Margot Wallströms kompetens blir alltså ifrågasatt.

Borde vi inte vara stolta över att Sverige och vår utrikesminister säger det självklara?

Jag kan inte låta bli att fundera på det här med maktstrukturer och genus. Att det är här någonstans som vi hittar förklaringen till stormen mot Wallström.

Själv läser jag Maria-Pia Boëthius och nickar gillande.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB