Startsida / Inlägg

Det kändes som om jag spelat 90 minuter mot Blåvitt anno 2007

av henryd

Vaknar och det känns som om jag spelat 90 minuter mot IFK Göteborg i slutet av 00-talet. Eller som om jag blivit tacklad av Tobinho.

Det gör ont. Överallt.

Men det är varken Tobinho eller Blåvitts fel.

Jag har kört ett pass hos Crossfit Kalmar och nu värker det i musklerna.

Jag älskar det.

När jag spelade fotboll avskydde jag träningsvärk. För det var ett hinder på fotbollsplanen. Där ville jag inte känna mig stel eller otymplig.

Nu är det en av mina målsättningar med träningen. Träningsvärken.

Vi körde Cindy. Det vill säga 5 pullups, 10 armhävningar och 15 knäböj utan vikt. Normalt kör man de tre momenten i 20 minuter och ser hur många varv man hinner. Nu bröt vi upp det och körde fem minuter i taget, med två minuters vila mellan varje femminutare.

Vi gjorde det efter några vändor med pistols, handstand pushups och repklättring. Så musklerna var redan aningen trötta.

Jag hittade ett hyfsat tempo och kunde köra ungefär lika många varv varje femminutare. Sammanlagt blev det 25 varv plus fem pullups, tio armhävningar och sju knäböj.

När jag räknade lite snabbt insåg jag att det alltså blev 130 pullups, 260 armhävningar och 382 knäböj.

Den mängden känns alltså idag. Och det är värre andra dagen efter.

Den typen av träning tycker jag är underbar.

Och faktum är – jag spelar nästan aldrig fotboll numera. Den enda träningen jag kör är gruppass hos Crossfit Kalmar. Jag kör sisådär tre eller fyra gånger i veckan. Ändå känner jag mig riktigt bra tränad även som fotbollsspelare. Trots att jag alltså sällan spelar fotboll. Men de gånger jag gör just det, spelar fotboll (jag hoppar ibland in i spelövningar i U 19) känner jag mig rapp, snabb (nåja) och återhämtar mig minst lika snabbt som när jag var aktiv.

Eftersom jag är nyfiken på det här med träning tycker jag att det är intressanta iakttagelser.

Jag är exempelvis ALDRIG ute och springer. Inga intervaller, inga längre sträckor. Ändå är mitt flås fortfarande bra.

Som jag ser det beror det på att de pass jag kör är så mångsidiga att jag får med alla delar. Och till och med kan öka vissa bitar.

Och till det får jag fin träningsvärk. Och härlig pump i musklerna. Vad mer kan man begära?

46

(Viktigt med pump efter ett pass)

A-laget tuggade igång i måndags, efter en veckas ledighet, och nästan alla var i träning igen.  Förhoppningsvis fortsätter det på det viset. Fyra av mina U 19-spelare var med och John, min målvakt, mosade Viktor Elm i en närkamp och visade att han verkligen tog mig på orden när jag sa att de inte skulle be om ursäkt för sin existens.

IMG_20150615_114713

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB