Startsida / Inlägg

Seger OCH stryk mot AIK. Och AIK:s långa inkast är alltid roligare än våra

av henryd

Bom, bom, bom, framåt, snabbare och A-laget åker till Stockholm och får stryk av AIK och jag vet att det är en tuff match, en svår match och Nebosja, AIK:s assisterande, tycker efteråt i sociala medier att det var extra kul att AIK gjorde mål på ett långt inkast mot oss och det är en liten passning till forna tider, då vi ofta kastade långa inkast och därför ansågs som tråkiga, men nu kastar AIK långa inkast och anses inte tråkiga och allt är i rörelse, förändras och transformeras och något anses modernt för att snart bli omodernt för att snart bli modernt igen och det ligger i betraktarens ögon och allt det där och det är klart att det är trist att vi inte fått bett i tabellen, vi hade ett jobbigt fjolår och har hittills färre poäng än vid samma tidpunkt i fjol, men samtidigt, vilket jag har påpekat tidigare, är många saker så mycket bättre i föreningen nu.

Åtminstone i jämförelse med hur det var 2014.

Det är arbete som inte alltid märks direkt.

Bom, bom, bom, framåt, snabbare och vi i U 19 mötte också AIK i helgen, hemma på Guldfågeln Arena och för första gången fick vi lira inne på GFA och inte på träningsplanen bredvid och vi gick snabbt fram till 2-0 och dominans, vi ägde boll och lät AIK slita i sina defensiva förflyttningar, men fotboll är märkligt ibland, från ingenstans reducerade AIK och det som såg så säkert ut kändes plötsligt skört och AIK kvitterade av bara farten.

Vi försökte hålla bollen på backen och ta oss framåt med rappt passningsspel, AIK flyttade bollen in på vår planhalva med längre passningar, men när vi satte 3-2 strax innan paus gled matchen över i vår favör igen.

Vi kunde till slut vinna med 5-2 och det var trevligt att vara tillbaka på GFA igen.

Bom, bom, bom, framåt, snabbare, det är så jag vill att vi ska spela, både defensivt och offensivt och det börjar ta sig, stundom spelar vi något som liknar det där, åtminstone i vissa sekvenser.

Jag förberedde mig inför vår match med att besöka Crossfit Kalmar och köra Murph. För den oinvigde är Murph ett pass där man kör följande:

1.6 km löpning

100 pullups

200 pushups

300 airsquats

1.6 km löpning

Och allt iförd en väst som väger 10 kg.

Efter drygt 44 minuter var jag klar. Idag är jag lite stel i låren…

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB