Startsida / Inlägg

Stipendiat är ett svårt ord….

av henryd

Stipendium eller stipendiat och jag skrev Henrik Rydström Stipendiumet, vilket låter helt fel när jag nu läser det och det låter onekligen bättre med Henrik Rydström Stipendiet. Eller? Kanske Henrik Rydström Stipendium?

Nej, Henrik Rydström Stipendiet.

Nåväl, jag delade ut det på Larmtorgets scen under Stadsfesten och jag är verkligen stolt över att Kalmar Kommun instiftat det. Och det kändes väldigt fint att få dela ut det till IFK Kalmars Josefine Nilsén och Kalmar FF:s Calle Johansson.

Två riktigt fina pristagare.

Josefine är allt jag inte var på planen: Teknisk, snabb, avig och målfarlig. Vid sidan av planen är hon ödmjuk och omtänksam. Två landslagsläger har det blivit, fler lär följa och hon har stora möjligheter att snart ta sig in i IFK Kalmars A-trupp.

Calle är en Iniesta-typ, bolltrygg, mångsidig, avig och med en förmåga att ta sig ur de mest bökiga situationerna. När han var med på en A-lagsträning nyligen fick han Viktor Elm över sig. Viktor är tre gånger så stor som Calle. Men vem kom ur situationen med bollen under kontroll? Jo, Calle. Han är som en sådan där TV-spelsfigur som plattas till, men som efter tre sekunder ploppat upp igen.

150808rydansstipendiater

Här kan ni läsa om det på 24kalmar.se.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB