Startsida / Inlägg

Etrit Berisha, Roger Federer och mina landslagskillar

av henryd

Måndag morgon, dottern är ivägskickad till skolan, jag lyssnar på Bill Fays senaste och jag tänker på tennis, jag läser en text om Roger Federer och det är fantastiskt vilken spelare han har varit och fortfarande är och den gångna helgen har Etrit Berisha och jag messat fram och tillbaka angående US Open, han älskar Murray och ogillar Nadal och Djokovic, jag älskar Federer, gillar Djokovic och ogillar Nadal och när Nadal tappade en 2-0-ledning mot Fognini och fick stryk var vi båda nästan chockade.

Fast Etrit hade inte sett något av matchen, han hade fullt upp med att spela landskamp mot Danmark.

Hur som helst, Nadal var ju ett djur under många, många år. Ett monster som nötte ner sina motståndare, inte minst Federer. Han är ju också yngre än Federer och jag såg dystert framför mig hur Nadal länge skulle dominera tennisen.

Men så blev Djokovic starkare och så blev Murray starkare och efter en svacka kom Federer tillbaka med ett delvis nytt spel och samtidigt fick Nadal skadebekymmer och plötsligt var styrkeförhållandena förändrade.

Och när Nadal väl började förlora mot spelare han tidigare aldrig förlorat mot var det som om förtrollningen var bruten. Tvivlet såddes hos Nadal själv. Och när en spelare såg att han kunde besegra Nadal började fler och fler tro att de också kunde göra det.

Nadal är nu nere på åttonde plats på världsrankingen.

Etrit spelade alltså landskamp och gjorde några fina räddningar för sitt Albanien mot Danmark och apropå landskamper, när dottern gått till skolan börjar jag jobba och denna morgon handlar det om att gå igenom våra olika yngre landslag. Jag har ju ett gäng spelare som är och landskampar och jag vill uppdatera mig om speltid och resultat.

Två spelare i P 18-landslaget och så ytterligare några i P 17-laget och när det sistnämnda landslaget slog Portugal tidigare idag spelade både Calle Johansson och Svante Ingelsson 90 minuter. Och den sistnämnde fick äran att vara kapten.

Etrit, förresten. Han lirade ikväll mot Cristiano Ronaldos Portugal. På övertid satte Portugal segermålet…

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB