Startsida / Inlägg

Mindre tålmodig

av henryd

Helger och ledighet och vi tränade fram till den 18/12, sedan fick spelarna ledigt fram till den 7/1 och det är kanske för länge, vi hade kanske kunnat kräva att spelarna skulle vara tillbaka i tjänst efter en vecka eller en och en halv, men jag vet inte, det är nog något som förväntas av spelarna, att de ska få ledigt över jul och nyår, men min personliga åsikt är att vi skulle kunna träna också då.
Jag vet, jag vet, många bor inte i Kalmar och åker hem till nära och kära och allt det där.
Men det hinner de göra om vi är lediga en och en halv vecka också.
Eller är jag bara grinig numera.
Jag har märkt att jag i alla fall blivit allt mindre tålmodig. Jag vill att saker och ting ska ske nu. Direkt.
Övriga ledare i tränarstaben skämtar om att jag mejlar dem eller sms:ar dem mitt i natten. Men jag jobbar även då och vill egentligen ha respons direkt. Det får jag givetvis inte.
Det påminner mig om Lars-Åke Lagrell, som faxade medarbetade på Fotbollförbundet mitt i nätterna. En av medarbetarna hade sin fax i sovrummet och vaknade varje gång.
Det är kanske det jag ska införa. Ett faxsystem. Så vaknar de i alla fall.
Bristen på tålamod…yttrar sig också i att jag inte pallar med hafsigt utförande på fotbollsplanen. Ska vi köra så ska vi köra ordentligt. Alltså, förstå mig rätt, sådan har jag alltid mer eller mindre varit, men det har eskalerat på sistone. Jag vill alltid ha mer och bättre av spelarna. Det är mitt sockerberoende.
U 19 körde frivillig träning i Brännarhallen, jag hängde på och spelarna kom från julmaten och julmyset och kolliderade med mitt temperament. För det var halvdant spel och det var halvdant jobb och jag fick bryta träningen, läxa upp dem och det var först när jag kom hem som jag insåg att jag kanske hade gått till överdrift.
För att fullt ut få ordning på frustrationsnivån tog jag mig an Emin Nouri. Han ville haka på när jag körde ett Crossfitpass och jag sa inte nej.
Rasmus Sjöstedt, numera i Falkenbergs FF, skulle ha följt med, men lämnade ett sent återbud (grr).
Vi körde ett ihop-pass, där en av oss gjorde övningen, den andre ”vilade” genom att hålla en kettlebell (24 kg) i luften. Släppte man ner den blev det 10 burpees i bestraffning.
Det vi körde var följande:

50  x wallballs
50 x knees to elbows
1000 meter rodd
50 front squat (40 kg)
50 armhävningar
50 utfallssteg med viktplanta i händerna
50 pullups.

Jag var tvungen att köra klart övning ett innan Emin tog sig an samma övning. Medan jag körde bar Emin alltså på sin kettlebell.
Sedan körde jag klart övning två innan Emin fick köra samma övning.

Mustigt.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB