Startsida / Inlägg

Sol, grönt gräs och snart dags för årets första match

av henryd

Det var tur att jag fick igång AC:n i sovrummet. För lägenheten var i övrigt iskall. Några andra hade inte samma tur. Och hade fått sova med dubbla täcken, filtar och annat löst bråte över sig för att inte få en kroppstemperatur under 30 grader.
Frukost, sedan lägrets första träning och solen sken, himmelen var blå och planen var fin, det var gräs, det doftade gräs och livsandarna var högst närvarande och vi lät spelarna smyga igång träningen, känna på underlaget, bollen och vi jobbade på en liten yta, 4 mot 4 med två jokrar och jag instruerade och kom på att vår provspelande mittback från Chile, Marko, inte förstår svenska och jag fick simultanprata två språk och som så ofta blir det en halvvariant av båda språken, ”Boys, how are you feeling, tired after the trip? För ni ser lite sega ut i aktionerna, in the actions, come on, we must använda ytan bättre, fan, hur säger man yta på engelska, det står still, just det, space, we must use the space better”.
Efter träningen dröjde sig många kvar på planen. Lekte med bollen. Njöt.
Lunch, återhämtning  och Swärdh och jag satte oss med en kaffe i solen och gick igenom våra fasta situationer. Hur gjorde vi fjol, hur vill vi göra i år och så vidare och på eftermiddagen var det ett nytt fotbollspass och vi delade in gruppen i två gäng. Startelvan i söndagens match mot ÖSK på en sida hos mig och Swärdh, övriga hos Jensa.
På vår sida gick jag igenom våra defensiva fasta situationer, Swärdh tog de offensiva och på andra sidan gnuggade Jensa inlägg och avslut med de som skulle börja på bänken.
Vi bor ensamma på ett fint hotell och hittills har det fungerat bra. Vi har tillgång till alla faciliteter och slipper trängas med andra lag. Så efter eftermiddagsträningen tog Fystränare-Carlén och jag tillfälle i akt och körde ett Crossfit-inspirerat pass i gymmet och eftersom vi var själva där kunde vi snabbt slita av oss tröjorna. Vi körde en variant av Barbara; 20 pullups, 30 pushups, 40 situps och 50 airsquats. Fem gånger. Med två minuter vila mellan varje varv.

På lägrets andra dag flödade också solen. Ett lätt pass på morgonen för de som skulle spela mot ÖSK på kvällen, övriga fick lite tuffare belastning.

Nu är klockan snart 14.00, matchen går klockan 18.00 ikväll.

Vi har haft en del sjukdomar i truppen och därför vilar Rasmus och David helt från kvällens match. Tanken är att låta övriga – minus de som har långtidsskador – få speltid. Vi vill undvika att bränna spelare direkt genom att utsätta dem för 90 minuter på nytt underlag.

Matchen blir min första som en av tränarna i A-laget. Det känns fint.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB