Startsida / Inlägg

Idioti på Gamla Ullevi och vi flög till Sundsvall

av henryd

Samling på Kalmar flygplats 08.45, vi ska till Sundsvall och möta Giffarna och vi har haft några dagar på oss att slicka såren, att bearbeta förlusten mot HIF och jag kände mig urlakad direkt efter, jag tyckte ju att vi stundom var bra i första halvlek, men sedan brast vi i grunder, grunder som blivit allt tydligare under försäsongen, grunder som vi utfört allt mer nitiskt, men så plötsligt gjorde vi det inte så nitiskt längre och det gjorde mig urlakad. Och vi blev rejält straffade mot HIF.
Men efter det urlakade kommer ny energi och vi tränade dagen efter och vi tränade igår och idag är det alltså flyg till Sundsvall – med ett stopp på Bromma – och jag drog mig till minnes resorna till Sundsvall förr i tiden.
Allt som oftast chartrade vi ett eget plan och flög hem direkt efter, men så blir det inte idag. Vi stannar kvar i Sundsvall och flyger hem imorgon.
Matcherna mot Sundsvall i Sundsvall har alltid varit nöjsamma. Jag gjorde mitt första allsvenska mål där – seger med 1-0 2002 – och jag har faktiskt aldrig varit med om att tappa poäng mot Sundsvall i seriespel på Norrporten. Jag tror inte ens jag har varit med om att släppa in ett enda mål i seriesammanhang mot Sundsvall på Norrporten.
I fjol var vi där med U 19. Och vann med 1-0.
Det får gärna hålla i sig.
Bra väder i Kalmar, mindre bra väder vid mellanlandningen i Stockholm och det skakade rejält och det var minimal sikt och jag tänkte på flygturerna i det polska propellerplanet som vi gjorde i slutet av 2000-talet när vi spelade i Uefacupen, vi flög till Belgien, Luxemburg och Holland och det dånade och lät och skakade, men sedan landade vi och spelade fotboll.
Spelarna pratar om det som hände på Gamla Ullevi igår. När matchen mellan Blåvitt och MFF bröts. Vad jag tycker? En idiot är en idiot är en idiot. Tobias Sana reagerade ju givetvis på explosionen som kastades mot honom och man kan tycka att Sana gjorde fel, men han reagerade i affekt, i ett slags chocktillstånd och handlingen måste ses i ljuset av det.
För mig är det totalt jävla obegripligt att någon går på fotbollsmatch, ställer sig i en klack och sedan agerar så. Förhoppningsvis har Blåvitts övriga supportrar ryggrad och identifierar den som utförde handlingen. Om nu inte övervakningskameror redan gjort jobbet.
Men som alltid – majoriteten fotbollssupportrar gör ett FANTASTISKT jobb!
Det får vi aldrig glömma.
Idioten till hockeyspelare som mitt i allt detta sprang i på planen orkar jag fan inte ens tänka på. Han och hans lika idiotiska polare/lagkamrater – som hetsade fram aktionen genom att slå vad – får alla fördomar och förutfattade meningar om att idrottsmän har svårt att formulera logiska tankekedjor att framstå som förankrade i verkligheten.
På Bromma flygplats sprang vi in i DIF:s spelartrupp, de skulle ta flyget till Göteborg och sedan vidare färd till Borås. Man nickar och hejar lite, mer är det inte.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB