Startsida / Inlägg

Seger mot MFF med U21 och Noel Gallagher diskuterar Nanne Bergstrand

av henryd

U21-match mot Malmö FF på Gastens gräsplan och jag tog emot MFF-tränarna Olof Persson och Yksel Osmanovski och vi snicksnackade strax innan avspark och det var trevligt och gemytligt och sedan klev mina killar ut och gjorde en riktigt fin halvlek.

MFF hade precis som vi en blandning av A-spelare och U 19-killar. MFF hade bland andra Tobias Sana och Felipe Carvalho, vi hade David och Viktor Elm.

Båda lagen ville ha bollen på backen och båda lagen kändes giftiga. Vi kanske aningen giftigare och Pär Ericsson var ytterst nära tre, fyra gånger i följd innan vi iscensatte ett rasande vackert anfall; Abdu till Ericsson och sedan fick David Elm öppet mål och det var 1-0.

En stund senare vek Svante Ingelsson in i banan och stänkte upp 2-0-målet i krysset.

Vi trummade på i andra halvlek och Abdu chippade in 3-0 och Edvin Crona nickade in 4-0 innan MFF reducerade på övertid.

Vi vann med 4-1 och äntligen fick jag se en prestation som värmde. Vi spelade med glöd och engagemang och jobbade hårt som fan. Och till det en hel del fina passningskombinationer.

Sedan in till en sportbar i stan. Weeping Willows lirar i Kalmarsalen imorgon och Magnus Carlson hörde av sig för ett tag sedan, ”vi kommer dagen innan, ska vi se derbyt ihop” och det var klart att vi skulle se derbyt mellan Bajen och DIF ihop och vi hade styrt upp ett bort på sportbaren och jag kom när det stod 1-1 och Magnus var i upplösningstillstånd. Jag hade bjudit med Johan Israelsson, Eriks brorsa och när Erik bommade ett friläge i andra halvlek undrade jag om Magnus ville slänga ut Johan i vattnet i gästhamnen. Men Erik revanscherade sig snabbt och stänkte in 3-1.

Då kunde Magnus slappna av. Lite. Men fram till det var det nervöst, nervöst, nervöst, att leda med 2-1 var bara jobbigt, ”då kan man ju förlora något!” och när slutsignalen ljöd jublade han.

Vi dröjde oss kvar en stund till och mötet mellan Manchester City och Newcastle startade och vi pratade om Nanne Bergstrand, var inte han på väg till City en gång i tiden och jo, så var det ju och Magnus berättade att han hade nämnt det för sin polare Noel Gallagher – som är ett stort City-fan – men Noel Gallagher hade inte kommit ihåg Nanne Bergstrand. Fast det var ju för att Nanne aldrig fick uppehållstillstånd och därför aldrig lirade i City.

Men tankekedjan var onekligen intressant. Att Noel Gallagher pratade om Nanne Bergstrand.

Imorgon dubblad träningar och sedan konsert med Weeping Willows.

Trevligt.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Elin Wieslander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB