Startsida / Inlägg

Min deal med Alvbåge

av henryd

Träning på Gasten och solen sken och det var varmt och jag tog av mig den tjocka coachjackan och jag tänkte på Ludvig Öhman, vår forne mittback som numera spelar i Japan, han messade tidigare att deras match blev inställd på grund av jordbävning och Tsunamivarning, det hade han aldrig varit med om i Allsvenskan och jag svarade att tsunami knappast kunde vara värre än orkanvindarna som kan blåsa på Gasten.
Men nu var det alltså varmt och jag var överklädd till förbannelse och svetten rann ymnigt längs ryggraden när jag instruerade i den avslutande övningen. Jag hade de offensiva spelarna, Peter försvarsspelarna och jag körde en övning med passning ut på kanten, samarbete mellan ytterback och yttermittfältare och sedan inlägg/inspel i bestämda ytor och full attack och tydlighet.
Efter träningen messade jag till Alvbåge, ”imorgon kommer vi och tar er!” och han svarade att vi tycktes vara heta och sedan kom vi överens om att jag skulle plocka in honom i mitt team den dagen jag var huvudtränare någonstans, ”om du behöver en go göbbe” och det behöver man ju alltid.
Magnus Carlson i Weeping Willows messade, ”är du på Gamla Ullevi imorgon?” och jo, det är jag ju och det visade sig att han och hans band är i Göteborg och ville se matchen och jag vet inte hur många gånger Magnus har fixat konsertbiljetter till mig så jag såg en möjlighet att dels få bjuda igen och dels ha en någon på läktaren som föredrar att vi vinner framför att Blåvitt vinner.
Han accepterade med glädje.
I bussen slumrade jag snabbt till. Utanför smattrade regnet mot rutan.
Imorgon möter vi IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

För övrigt – Martin och jag håller ångan uppe med podden. Här kan ni lyssna på det senaste avsnittet.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB