Startsida / Inlägg

Superlive, Gomorron Sverige och hur man hälsar på Jan Björklund

av henryd

Ny tur mot Stockholm, det var dags för ett nytt besök hos Gomorron Sverige i SVT och jag passade på att kvällen innan gästspela hos Superlive.
Jag körde ju en hel del sändningar i ett liknande format under Europa League 2014-15 och jag gillar det. Det ska vara som om man sitter hemma i soffan, det ska vara lite från en höft, men nu saknades exempelvis Olof Lundh, vilket gjorde det mindre…hetsigt. Inte lika många hugg. På gott och ont.
Å andra sidan fick vi med både Ekwall och Lundh på länk från Frankrike och herregud, vad de öste på med svärdshugg mot undertecknad!
Det var en njutning att se och höra.
Jag hann med att säga både det ena och andra under sändningen, bland annat deklarerade jag att mitt mål var att göra Kalmar FF till Sveriges bästa zenbuddhistiska lag. Här kan ni se en del.

20160621_203212
Morgonen efter, tidig uppstigning, taxin hämtade mig 06.40 och sedan var det dags för Gomorron Sverige och i sminket hälsade jag på Jan Björklund och det är alltid en märklig situation när vi gäster stöter in i varandra. Jag vet ju vem Jan Björklund är, han vet antagligen inte vem jag är, men eftersom vi båda ska gästa samma program finns det en koppling och vi hälsar på varandra. Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt var också på plats, de skulle diskutera Storbritanniens omröstning om EU och Björklund tog Sjöstedt i hand med Sjöstedt, som satt i soffan, och konstaterade att ”det är tidigt”.
Jonas Sjöstedt nickade.
Sedan stod jag fyra meter ifrån dem i studion och lyssnade på deras diskussion, när de var klara var det blixtsnabbt platsbyte och sedan var det min tur.

Snapchat-3072464715799685810Snapchat-627225429127860646
Jag tycker att jag fick sagt det jag ville ha sagt. Vi pratade givetvis om Sveriges match mot Belgien. Och om det faktum att Zlatan har deklarerat att han ska sluta i landslaget.

Det går att se inslaget här.
På väg ut från SVT-huset hälsade jag på min numera mycket goda vän, Bolibompa-draken. Som tyvärr var skadad.

Snapchat-3401352069824667872

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB