Startsida / Inlägg

En kram med Joel Alme och sedan en svidande MFF-kvittering

av henryd

U 21 mot Jönköping Södra och vi kunde, trots en svag förstahalvlek, gå in till vilan med 3-0, men jag var väl inte direkt nöjd. Snarare det motsatta.
I det varma omklädningsrummet på Fredriksskans påtalade jag det för killarna och U 21 är för många en utbildningsfas, det handlar om att lära dem vad som behövs och krävs och trots att vi fick en spelare utvisad tidigt i andra halvlek hade vi bra kontroll på matchen och vann med 4-0.
Vilket betyder att vi befäster vår serieledning och med två matcher kvar är klara för A-slutspel.
Man kan tycka vad man vill om U 21-serier, men jag vinner den gärna. Så länge jag inte tummar på just utvecklingstanken.
Sedan Joel Alme på Larmtorget och min vän Jan Nordström skulle plåta Alme och jag ska inte påstå att jag är nära vän med Alme, men kanske bekant är det rätta ordet och Alme och Janne kom förbi oss där vi satt på en restaurang, vi grabbkramades, sa hej och Alme frågade ”kommer ni och kollar?” och det är klart att vi gjorde det och det blev en riktigt, riktigt bra spelning och jag håller Alme högt, jag tycker att han är en av våra bästa låtskrivare och bandet som han hade med sig var tajt, så tajt och efter spelningen messade just det till honom och han önskade lycka till mot MFF.
Malmö FF, ja.
Halvbittert.
Vi gjorde det helt okej. Det var ingen sprakande fotbollsmatch, det var tämligen låst och med få målchanser, men när vi tog ledningen i slutet av första halvlek kändes det som om vår bollskicklighet centralt i planen skulle kunna leda oss till segern.
Men vi tröttnade efter paus och även om inte MFF radade upp heta lägen på oss var de för ofta på vår planhalva för att det skulle kännas bekvämt.
Och i slutminuten kunde domaren ha blåst frispark i en situation mellan Marko och Rosenberg, men han kunde också välja att inte blåsa frispark. Nu valde han det sistnämnda. Kanske påverkades domaren av att det skedde framför MFF:s stora klack, kanske påverkades han inte. Oavsett vad, vi slutade för en kort stund att spela, vi tappade fokus och det räckte för att MFF skulle straffa oss och kvittera.
I bussen hem mejlade Steglander till mig, han hade läst en rolig sida, skrev han. Där jag hånades en smula. För att jag gärna tycker synd om mig själv och samtidigt är väldigt narcissistisk. Och skriver korta meningar. Jag kan nog hålla med om det mesta. Fast det där med korta meningar, jag brukar alltid få skit för att jag skriver långa meningar och nästan aldrig sätter punkt.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB