Startsida / Inlägg

Vidare i cupen och två bra låtar

av henryd

Svenska cupen, svenska cupen, åh, du härliga cup och jag har alltid tyckt om att komma ut till småorter och möta mindre lag och känna på atmosfären, det gemytliga, på hur en hel bygd vaknar till liv och går man ur huse för att se matchen och det är något demokratiskt över tävlingen, demokratiskt i den bemärkelsen att hög som låg kan möta varandra, att fotbollen når hela vägen ut och det är fotbollens styrka, drömmarna som närs och vi åkte till Grebbestad för att möta ett division II-lag och vi åkte upp kvällen innan och bodde på hotell i Göteborg och på matchdagen åkte vi de resterande milen och det luktade grillat och nybryggt kaffe när vi kom till idrottsplatsen och gräsmattan var ypperlig och jag insöp känslan och atmosfären.
Vi gjorde en del ändringar från den senaste allsvenska matchen, men vi tog mötet med Grebbestad på stort allvar.
Jag predikade tålamod, tålamod, tålamod för spelarna. Gör rätt saker och vi kommer få skörda frukterna av det i andra halvlek.
När jag gick ut för att leda uppvärmningen stannade en äldre man mig, ”vem är den bäste Kalmar FF-spelaren genom tiderna!”, undrade han och när jag dröjde med svaret sa han distinkt:
– Bertil Rylander, det var en fin spelare!
Grebbestad kom ut med frenesi och löpvillighet och var totalt ointresserat av att backa hem. Efter fem minuter var det nära att hemmalaget hotade oss rejält, men istället kunde vi kontra och Abdu satte 1-0.
Perfekt start och i en kvart spelade vi fin fotboll.
Men sedan kom vi av oss. Vårt spel blev ryckigt och alldeles för individuellt. Men vi satte 2-0 på en fast situation och resultatmässigt hade vi bra kontroll.
I andra halvlek vann Grebbestad bollen allt högre upp, vi fick aldrig lugn och ro i vårt spel och just när man satt och oroade sig för vad en reducering skulle innebära för matchen blev Abdu fri (efter att vi rensat bollen från egen planhalva) och rundade Grebbestads målvakt och satte 3-0.
Men inte ens det målet släckte hemmalagets glöd. Grebbestad fortsatte stressa och pressa oss, men vi kunde vinna med 3-0.
Jag körde lite extra med spelarna som inte hade lirat så mycket i matchen och sedan blev det en iskall dusch (varmvattnet var slut), en macka i bussen och sedan buss till Göteborg. Där åt vi lasagne på ett hotell och sedan blev det en lång bussresa hem till Kalmar.
Men jag njöt. Jag läste och lyssnade på musik. Bäst just nu?

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB