Startsida / Inlägg

Vi fick stryk av Peking

av henryd

Med några dagars perspektiv, vi fick stryk av IFK Norrköping och det var…tudelat. Å ena sidan imponerade Peking. Å andra sidan imponerade inte Peking.

Peking imponerade i den bemärkelsen att laget klarade av att ta över matchbilden i andra halvlek, att laget, trots flera tunga spelartapp, fortsätter att tugga på och vinna matcher.

Men IFK Norrköping imponerade inte spelare för spelare och man imponerade inte i första halvlek.
Jag går utbildning ihop med Mattias Florén, assisterande i IFK Norrköping, och vi snicksnackade både innan och efter och efter pratade vi om det här med konstgräslag som spelar på vanligt gräs och vice versa och för IFK Norrköping, som är vana vid det snabba konstgräset, blev försiktigt och osäkert på GFA och följden blev att spelarna inte riktigt ville ha bollen och vi kunde ha ett någorlunda grepp om spelet innan paus, men utan att skapa direkta målchanser.

Ismael aviserade i pausen att han hade problem med en baksida och vi tvingades byta ut honom. Det var en av anledningarna till att matchbilden förändrades. Jag pratade med Daniel Sjölund, central mittfältare i IFK Norrköping, efter matchen och han erkände att det var tämligen skönt att Ismael klev av.
Vi tappade initiativet, Peking vann fler dueller, fler andrabollar och om vi innan paus fick deras backlinje att vända sig om och jobba hemåt i banan kunde deras försvarslinje nu stå i höjd med mittlinjen och nicka ner bollar till sina mittfältare.

Ett självmål avgjorde matchen och det var inte så att IFK Norrköping radade upp chanser på oss, men just då, i andra halvlek, var initiativet bortalagets.

Dagen efter tränade vi. De som startade matchen hade återhämtningsträning, övriga tränade fotboll med mig och i regnet och kylan öste vi på riktigt bra och jag undvek att titta på klockan, jag vet, jag vet, jag VET att det är viktigt att tänka på belastning, periodisering och hur länge man spelar och hur lång vilan är, men nu ville jag träna och bli trött, nu ville jag att spelarna skulle vara trötta efter träningen och när vi kom in i omklädningsrummet slet jag av mig de blöta kläderna och stod länge, länge i duschen. Långsamt tinade jag upp.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB