Startsida / Inlägg

Nu går ni och köper en fin bit torskfilé

av Sanna Lundell

och gör en ceviche till de ni älskar (och er själva förstås).

400 gram vit fast fisk. Torsk par example. Obs, den ska ha varit fryst i minst 2 dygn. 

1 rödlök

1 röd chilifrukt

2 lime

1 tsk salt

1 kruka koriander

1 mango 

1 isbergssalladshuvud. 

Skär den fina lilla firren i tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka chilin. Ta ur kärnorna om du inte vill ha hett, hett. Tärna mangon.  Blanda allt i en skål. Pressa över limen, salta, rör om. Låt stå i kylskåp i minst ett par timmar.  Hacka koriandern strax före servering och vänd ner.  Servera i krispiga isbergssalladsblad. Gudomligt gott! Det var Josefine Crafoord som lärde mig att älska denna rätt i somras på Gotland. Tack lilla peruanfru.

De två små i familjen dömde ut den här anrättningen vid blotta åsynen. Fisk i sur och stark sås. Blä sa de och satte tänderna i ännu en grillkorv med ketchup. Har helt givit upp tanken på att de ska bli finsmakare. Övriga familjemedlemmar gav den fem av fem Sannas!

ceviche.JPG
  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB