Startsida / Inlägg

Hemma igen

av Sanna Lundell

Lite deppigt att lämna hela gänget på Centralstationen. Vi har haft det så mysigt. Perfekt på alla sätt och vis! En given tradition som vi alla är rörande överens om måste upprepas nästa år. I år fick vi ju alltså låna ett husi Åre av Margitas kompis Jonas. Så otroligt gulligt. De som inte har den stora turen att få låna ett hus bara så där så går det ju naturligtvis bra att hyra. Mitt tips är att göra det sent på säsongen, om det inte är ett risigt snöår. I mitten av april har man stora solchanser och övre delen av skutan där det är mest magiskt att åka är nästan alltid öppen och stugor/hus är billigare. Visst kan snön vara tung längre ner mot byn, men just det magiska i att solen faktiskt värmer uppe på Hummelstugan är bara för fint.  Genom att hyra ett hus och laga mat själv så drar man ju ner kostnaderna. Är man riktigt ekonomisk så gör man matsäck eller tar med sig grillkorv till backen och skippar de svindyra luncherna i restaurangerna,  Vi käkade i alla fall alla middagar hemma. Utom en då vi tjejer i ligan unnade oss middag på Fjällpuben. Så värt det! Kidsen fick ansvara för varsin matdag och det gjorde de med bravur. Mer pengar över till annat kul! Till exempel bada och basta på Holliday Clubs äventyrsbad och Saunaworld i väntan på tåget som vi gjorde i dag! Svårslagen härlig skidresa. Svårslaget överlag med just skidresa med barn i blandade åldrar. Alla har liksom någon att åka med i olika konstellationer. Ungarna blir aldrig så skönt utmattade som av fjälluft och inte mycket slår som sagt en värmande sol när man sitter i en snödriva ovan trädgränsen. Tack Åre och tack vänner för bästa resa i år!

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Jenny Åsell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB