Startsida / Inlägg

Pälskorv på beställning och en himmelskt god pasta

av Sanna Lundell
olga m valp.JPG

Har inte kunnat blogga från datorn förrän i dag. Därför inga bilder. Men här har ni honom, pälskorven utan namn! En 11 veckor ung Jack Russel-pojke. Söt som sockervadd. Kaxig som en grävling. 

Någon undrade över ”alla” mina andra djur, vart jag gör av dem…som om jag vore en sån där störd djursamlare…

Hästen står och betar gräs på Ingarö i detta nu. Marsvinen piper efter mer pellets i sin bur. Grodorna dog av någon mystisk sjukdom (och det tackar jag vår herre för, de var brutala mot slutet av sin levnad. Åt ju upp fenorna och hade ihjäl min älskade slöjstjärt så att jag grät) så den enda som simmar i akvariet nu är en liten leopardfärgad firre av något slag. Den stora vovven är hos sin matte. Delad vårdnad. Det börjar bli en fin djurpark här hemma.

Jag uppfyller min barndoms dröm, det är vad jag gör. Det är det vuxenlivet är till för. Göra allt det där vi trånade efter som små barn! Och komma på att våra föräldrar hade rätt i sina förbud när det går upp för oss att det inte bara är härligt  med zoo i hemmet, utan jobbigt, bindande och totalkrävande. Eller så uppfylls vi av känslan ”ha, vad var det jag sa, djur är det bästa som finns näst efter barn” och gillar läget 100% med promenader och hundhår och marsvinspip och hovslagare som ska passas och skrattande svansar. Jag tillhör den senare sorten.  

I dag kom min fina fina Olga hem efter tio dagar hos sin far. Vi gjorde en kantarellpasta som inte var av denna värld. 

För två personer:

2 charlottenlökar.

2 vitlöksklyftor

tre stora nävar kantareller

två skivor chèvre

två dl grädde

en halv tsk ekologiskt grönsaksbuljongspulver

peppar, salt och en gnutta socker.

pinjenötter. 

tagliatelle

Hacka charlottenlöken fint och fräs i smör och olja tills den blir genomskinlig. Pressa över vitlöken och svampen. Fräs tills vattnet har gått ur svampen. Häll över grädden, smula ner getosten. Smaka av med kryddorna och buljongen. Låt puttra på svag värme medan du kokar pastan i ordentligt med vatten med MYCKET salt i (dubblera mängden som står i anvisningen på paketet, det blir asmycket godare). Rosta pinjenötterna. Passsa pastan så att den blir ordentligt al dente. Häll av vattnet, men spara lite som du blandar i såsen. Vänd ner pastan, strö över pinjenötterna. Ready to eat tillsammans med romansallad, gurka och hemodlade tomater som smakar sol och vind!

pasta.JPG pasta 2.JPG
  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB