Startsida / Inlägg

Ni tycker att jag är löjlig

av Sanna Lundell

som inte kan ”komma överens” med en moderat. Att jag borde växa upp och bara lugna ner mig och acceptera att folk har olika åsikter. Att jag hänger ut mitt ex´s politiska agenda osv.

Till er vill jag säga: skärp er. Wille är för det första öppet moderat. Han spelade före Reinfeldts tal i Almedalen för några år sedan och hjälpte dem (vet i och för sig inte hur många röster han fiskade in…)att vinna valet.

Han var, när vi träffades sosse. Vi hade en inramad bild på Göra Persson på väggen. Ja, det är sant! Blev alltså i hop med någon jag trodde var röd, men som var blå undercover.

Jag vill också ha sagt att det privata VISST är politiskt. Ni som inte har sett den röda tråden finner jag lätt korkade. Alla ens livsval bottnar i extremt grundläggande politiska värderingar.

Framförallt i den kanske simplaste skillnaden mellan att vara en sådan som tror att man ”väljer ” sitt liv, att ALLA kan arbeta sig till en högre position i samhället, att ”man är sin egen lyckas smed”, och dylikt.

Eller en sådan som ser att samhället består av underklass och överklass i olika nivåer. Och att de som befinner sig undertill inte alls har samma förutsättningar att skapa sig ett lyckligt, rikt och härligt liv som de där uppe. Kort sagt: en städerska från Vitryssland som är här utan papper sliter ut både sin kropp och sin själ och har inte kraft nog över till att ”välja” sitt och sina barns liv. Hennes primära och enda mål är att skaffa mat för dagen. Hon har heller inte råd att sätta sina barn i fina och bra privatskolor, anlita en studybudy, eller köpa en privat sjukförsäkring, vilket gör att hennes barn har sämre förutsättningar att klara sig i ett högersamhälle. Så reproduceras klasserna. Har man den insikten så tycker man åtminstone att sjukvård och skola ska vara lika för alla. Att man ska hjälpa de som är svagare, att man vill betala skatt om man är lyckligt lottad att vara en högre ståndsperson och så vidare. Jämlikhet, solidaritet.

Därför bråkar man om extremt grundläggande saker som har med barnen att göra: vilket dagis/skola de ska gå i (privat eller kommunalt, eller helst Walldorf, jag är inte bara sosse utan hippie också:-). Auktoritär eller en friare fostran. Klippa håret i välordnad page eller låta ungen bestämma själv.  Natural Hosemanship, eller finridskola i Bromma. Ska barnet få välja själv, eller ska föräldrarna bestämma allt.  Och hur ska ungen fostras värderingsmässigt? Och så vidare i all oändlighet.

Att vara i hop med någon med annan politisk hemvist är nema problemas. Två vuxna människor som kommer att ha många livliga diskussioner och kanske berika varandra. Det är när barnen kommer som det blir känsligt.

Och ni SDare som varit inne och kommenterat och trodde att jag menade att ni inte borde skaffa barn: ni har missuppfattat allt. Skaffa hur många ungar ni vill, men om ni vill undvika föräldratjafs så välj att göra det med en annan SDare.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB