Startsida / Inlägg

Enkät

av Sanna Lundell

1. Hur gammal är du? 34

2. Hur gammal känner du dig? Som 27. Frågar någon så händer det att jag svarar 27. På allvar. Tiden började nämligen rusa 2005 och jag hann inte med. Det går bara för fort och jag kan inte begripa hur jag hunnit bli 34.

3. Vad har du gjort i dag? Började dagen med stekning av pannkakor till mellansonens skridskodag på Farsta IP. Iklädde motvillig, skrikande lillson i hans tycke på tok för många lager kläder. Var alltså redan svettig innan jag påbörjade den sjuhelvetes tunga strapatsen att dra värdelös Bugaboo-vagn med små skithjul upp till dagis som olämpligt nog ligger högst upp på Mosebacke. I jävla snömodd. Jag svor väldigt mycket under den promenaden. Utvecklingsmöte med delägarna i Hästliv.nu på underbara fiket Guapa. Långpromenad med hundis. Städning av hem. Skulle ha fortsatt kvittosortering men tog en powernap. Vek tvätt. Svarade på en miljon obesvarade mail. Skrev en text. Läste på inför fredagens inspelning. Sitter just nu på Habibi och fortsätter med skrivandet och jobbandet.

4. Vilken film såg du senast? Kommer inte i håg.

5. Vem ringde du senast? Min svärmor.

6. Är du besatt av någonting? Har väl inte undgått nån att det BARA är hästar som gäller för mig just nu.

7. Är du rädd för blod? Inte rädd. Men kroppen min reagerar instinktivt när jag ser operationer på tv. Jag får spykänslor, ryser och blir yr. Skulle INTE bli bra kirurg. Svimma rätt ner i snittet ba.
8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Sitter på Habibi. Ett café som gått från halvtaskigt söderfik med mackor och latte och skit via en märklig omväg som fransk bistro till tunisiskt tapascafé med vin- och spriträttigheter. Helt fantastisk mat. Mysig stämning. Whoppie får följa med. Alltid öppet. Man kan ta sig ett glas utan att vara i en bar/på finrestaurang. Gullig familj som äger.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Ja. Olof Palme. Ingvar Carlsson. Carl Bildt. Göran Persson. Reinis.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej.

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Vill gärna tro att det är grått och svart, men inser när jag tittar in i garderoben att jag har väldigt mycket ful färg. Inte fin. Ful. Måste ändra på det.

12. När vaknade du i dag? 07.05. Innan klockan ringde, vilket inte har hänt sedan Dackefejden. Blev orolig för att jag höll på att bli manisk. Manodepressivitet går i släkten. Så jag håller koll på mitt psyke.

13. Vilken är din favorithögtid? Älskar faktiskt alla högtider. Så mysigt. Påsk kanske. Eller jul. Julen är så fin mitt i allt det mörka kalla. Men påsken så hoppfull. Fåglarna skriker i varenda buske. Ljuset kommer åter. Midsommar tycker jag är en smula vemodig, ljuste vänder och det blir mörkare igen. Buhu.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Kan inte bestämma mig. Cuba. Och Peru. Galapagos. Montana också. Ååååå fatta rida genom USA. Dör nästan längtansdöden av att tänka på det. Och Afrika. Esaoira i Marocko. Älskar längtanskänslan. Då vet man att man inte är deppig. Man vill se världen och möta människorna.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Hatar tät barrskog. Granar en masse ger mig ångest. Kan inte orientera mig. Bergslagen och delar av Småland, stora delar av centraleuropa som jag åkt genom med tåg. Fy.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Tänker softa, softa, softa och vara min familj behjälplig som någon slags gammal klok och slagkraftig gumma. Vintrarna tillbringar jag på varmare breddgrader.

17. Vad lyssnar du på just nu? Taylor Swift. Och annan modern Country.

18. Har du någon gång brutit ett ben? Vad menas med ben. Inte mitt ben ben, men ben i lillfinger och tre tår.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Finncrisp. Avocado. Ägg. Pasta. Parmesan.

20. Vem är din favoritkändis? Heath Ledger och Michelle Williams var the perfect couple.

21. Vad är du på för humör just nu? Seg. Uttråkad.

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Asien, Oceanien, Nordamerika. Afrika. Drömmer som fan om Sydamerika, helt sjukt att jag ej varit där. Än.

23. Snarkar du? Det pendlar. Har en historia av sjukt snarkande som barn. Polyper och kronisk nästäppa skapade inte perfekta förutsättningar för en ostörd sömn om man säger.

24. Vilka yrken har du provat på? Började som femtonåring i blomsteraffär. Glassbar i Gamla Stan. Sushibar. Bar. Restaurang. Äldreboende. Demensboende. Hemtjänst. Praktik på Amnesty Press. Vik på Aftonbladet. Frilansjournalist för diverse tidskrifter och tidningar. Bloggare. Programledare.

25. Hur går du helst klädd? Myskläder. Mjukisar. Drömmer om ett par i Cashmere. Extremt hightech funktionskläder så att jag slipper frysa i stallet. Så glad för mina underställ i merino från Devold. När jag ska va snygg och inte befinna mig i stallmiljö drar jag på mig plagg från Acne och Local Firm helst.

Snodde denna av Brita Zackari som nott den från Emeleie Thorén som i sin tur snott den av Sandra och jag orkade bara första delen, men resten kommer strax.

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB