Startsida / Inlägg

Nej det är inte sjukt att amma en treåring

av Sanna Lundell

som någon skrev i kommentarfältet. Inte ett dugg sjukt faktiskt. Folk (och i synnerhet de som aldrig ammat) ska som sagt hålla käften om var, när och hur amning är lämpligt. Ett sto som inte blir betäckt igen under den så kallade fölbrunsten ger di till sitt föl tills det är två, tre och i bland fyra år. Fullvuxen häst diar morsan. Inget konstigt alls med det. Vi håller ju för fan i gång mjölkproduktionen på kalvande kor i år, alltså typ 10 år. Och det reagerar inte en jävel på. Vi bäljar bara i oss komjölken som vore det en allmän rättighet (i synnerhet män älskar att dricka mjölk, har ni tänkt på det?). Det gäller valpar, katter, och andra ungar också. Man ammar tills man inte behöver längre och det ser väldigt olika ut beroende på vem man är som individ.

Det sjuka är att folk har åsikter om detta och gör sexuella anspelningar. Ni som missuppfattat det hela: Amning har INGET med sex att göra, inget med erogena zoner eller pedofili att göra. Oavsett om bebisen är n dag eller tre år. Sjuka jävlar som gör sex- och äckelkopplingar på detta.

 • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB