Startsida / Inlägg

Pimp your taco

av Sanna Lundell

Vi gillar ju tacos här hemma. Och det är inget fel med det, massor med grönsaker och härliga röror är utsökt mat enligt mig. Det är halvfabrikatfeelingen som har bekymrat mig. Den där påsen tacokrydda som rörs ner köttfärsen och ger en artificiell bismak. Glutamat och jästextrakt i precis varenda litet hörna av en tacomiddag. En kemisk måltid. Det kunde jag bara inte med. Därför tillverkade jag min egen tacomix som ni easypeacey rör ihop i ett nafs:

1 tsk havssalt, 2 tsk chilipulver (eller finhackad röd chili), 1 tsk vitlökspulver (2 pressade vitlöksklyftor), 1 tsk lökpulver (en halv riven gul lök), 4 tsk spiskummin, 1/2 tsk cayennepeppar.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB