Startsida / Inlägg

Ligger här och tänker på min jordgubbskompott

av Sanna Lundell

och hur god den skulle vara just nu, varm med en klick iskall vispad grädde och kardemummakaksmulor på. Men kompotten står i kylen på landet och alltså långt i från min stadssäng.

Tips alltså. Har du en liter trötta jordgubbar över (pigga går naturligtvis också bra), koka upp med 4-5 msk socker, gärna ljust muskovadosocker, och cest från lime eller citron. Pressa också i några droppar citron-/limejuice. Sjud i typ 5-10 minuter. ÄT. Med glass, hemgjord vaniljsås eller hderlig vispgrädde. Du blir garanterat lyckligt, i alla fall en kort stund.  IMG_0341-1024x682

  • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB