Startsida / Inlägg

Apropå heaven and hell

av Sanna Lundell

Oerhört jobbig sak som inträffade förra veckan när också så mycket fint hände: Min älskade Landrover dog. Den avled på Östgötagatan efter en tids sjukdom morgonen den 23 januari. Kamaxelkedjan brast och motorn ser numer ut som ett som ett mischmasch av gud vet vad, förmodligen brustna ventiler och olja och skit. Det trista med denna här historien är att jag verkligen älskade den här lilla bilen OCH att min helförsäkring som jag ängsligt bemödade mig om att som förstagångsbilägare teckna inte täcker motorskada på bilar äldre än 10 år. Min blev 13 i år. Borde inte länsförsäkringar ha upplyst mig om den belägenheten när jag tecknade försäkringen? Det stod ingenting om den här 1o-års gränsen på nätet när jag scannade info som besatt. Man fyllde i hur gammal bilen var och fick upp lite olika alternativ.  Jag valde helförsäkring just för att det täckte motorskada och vagnskada. Ingenting om 10 årsregeln alltså. It sucks. Life with cars sucks. Nu vill jag ha alla era tips om vilken bil jag ska köpa och på vilket sätt. Leasa, är det ett alternativ? Jag behöver en drivmedelssnål bil med dragkrok. Den ska gå som en klocka. Inte strula. Help me!!!

R I P

2002_landrover_freelander_4dr-suv_se_fq_oem_1_500
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB