Dubbelt upp för Skurt och kepsen – ”Mumbo Jumbo” och ”Robins” samma helg!

av Tobbe Ek

Mumbo Jumbo i TV4 på fredagkvällen, och sen Robins på SVT1 på lördagkvällen!

Nu finns det risk för hybris här faktiskt. Mitt ego är ganska enormt från början, så jag tycker lite synd om mina kollegor den närmaste veckan… Finns risk att jag blir riktigt jobbig.

Men vill givetvis också påminna alla bloggläsare om att varken Daniel Norberg eller Robin Paulsson var först med Skurt-referenserna. Som ni ser på det här inlägget från 2017.

Hånad av Daniel Norberg i Mumbo Jumbo – och älskar det

av Tobbe Ek

Hånad, men mycket kärleksfullt känns det som! Det är verkligen sjukt smickrande att bli imiterad. Daniel Norberg kämpar på bra och visar att jag inte bara är lika som bär med Skurt utan även med honom själv!

Dessutom lyckades han ju, omedvetet, göra en löpsedel av mitt Renaida-inlägg här i bloggen!

Foto: TV4

Bara besviken vöer att de inte lyckades klämma in fler än två BOY-kepsar, så här många har jag ju.

En schlager-Mamma Mia på gång!

av Tobbe Ek

Har ni sett det här idag? Schlagerveteranerna Lasse Holm, Ingela ”Pling” Forsman, Torgny Söderberg och Monica Forsberg ska alltså göra musikal av alla sina hits. Superspännande tycker jag.

Det är ju en jukeboxmusikal, liksom schlagervärldens Mamma Mia!

Men också lite intressant vilka som kan tänkas göra stora roller. Kommer det vara schlagerstjärnor som liksom sjunger andras hits? Man skulle ju vilja ha Carola, Jessica Andersson och Charlotte Perrelli, Magnus Carlsson, Eric Saade och Pernilla Wahlgren i huvudrollerna, eller hur?

Jag fick tycka till

av Tobbe Ek

Efter presskonferensen i tisdags fick jag äran att vara med i Schlagervännernas podcast och säga vad jag tyckte om presskonferens och artister.

Podcasten Schlagervännerna är för alla som älskar Melodifestivalen. Och kanske allra mest för er som älskar Melodifestivalen lite för mycket.

I somras gjorde de en ordentlig djupdykning i refuserade Melodifestivalsbidrag genom tiderna, det här är härligt nördigt på allra högsta nivå så har ni inte lyssnat på den så gör det om ni inte vill lyssna på vad jag har att säga.

Ni hittar alla Schlagervännernas podavsnitt på den här länken.

23 rätt 1 fel, eller alla 28 rätt – vad räknas egentligen?

av Tobbe Ek

Dagen före presskonferensen i tisdags publicerade vi en lista med 24 artister som vi uppgav skulle tävla i Melodifestivalen. Där hade vi 23 rätt och ett fel, eftersom Renaida inte är med och tävlar.

I ett blogginlägg på måndagskvällen nämnde jag en rad olika artister som förekommit i snacket bakom kulisserna och där nämnde jag att SVT verkligen ville ha med Felix Sandman och att Mariette Hansson förekommit flitigt i spekulationerna. Så då skulle man kunna säga att jag hade 23 rätt, två fel och två kanske.

På tisdagsmorgonen nämnde jag i ett nytt blogginlägg även att Mendez och Malou Prytz sannolikt kunde komma att dyka upp på presskonferensen.

Och före presskonferensen drog igång skrev jag en lapp som jag räckte till Melodifestivalens pressansvariga och som hon kunde öppna efteråt. Där stod att Renaida var fel och att istället skulle Felix Sandman, Mendez, Malou Prytz, Mariette och Faith Kakembo presenteras.

Jag nämnde också alla de namnen i Aftonbladets sändning minuterna före presskonferensen drog igång.

Men hade jag då alltså alla rätt? Ja, kanske. Men ändå känns det lite fusk och dopat.

För då hade ju alla 28 samlats i tv-husets katakomber, det var inte längre någon lek att hitta dem alla (även om jag är glad över dem som hjälpte mig att klura ut de sista).

Så jag får nog landa i att vi hade 23 rätt i år, men nästan 28.

Ett bra resultat, och det beror så klart på att så många personer tycker att det är roligt att berätta vad de vet i kulisserna, spekulera i vilka som kan tänkas dyka upp och se hur vi lägger pussel och lyckas få namn efter namn bekräftat från olika håll. I våra artiklar brukar de kallas ”källa med god insyn”, ”uppgiftslämnare”, ”person nära Melodifestivalens redaktion”, ”branschkälla” och så vidare. Jag ringer och jagar dem gång på gång på gång under hösten. Och de svarar faktiskt i telefonen, inte riktigt varje gång, men ofta.

Bara ni själva vet vilka ni är. Tack så mycket för all hjälp!

Förlåt, alla Renaida-fans

av Tobbe Ek

Okej, det är lördag, det har gått fyra dagar sen SVT presenterade alla sina artister. jag hade fel. Och det måste jag be om ursäkt för. Renaida Braun tävlar inte i Melodifestivalen som jag hade påstått baserat på källor med vanligtvis god insyn.

Foto: Aftonbladet

Jag ber alla Renaida-fans om ursäkt och givetvis Renaida själv om hon påverkats negativt av det här.

Taggar Renaida Braun

Tidigt morgonskvaller i kulissen – och stor risk att jag haft fel…

av Tobbe Ek

Nu är det bara timmar kvar tills SVT:s presskonferens. Jag vet att det finns artister som för några veckor sedan fått besked från SVT om att de då var med och slogs om de sista platserna, igår kväll fortfarande väntade på definitivt besked. Skulle de bege sig till tv-huset för presskonferens idag eller inte?

Och tidigt på morgonen nu rullade det in fler namn från olika håll, som det har snackats om under hösten men som inte kunnat bekräftats. Att Malou Prytz rest till Stockholm från sitt hem i Småland borde ju skicka en och annan signal. Och nu verkar det som att hon ska vara med och tävla.

Malou Prytz i Mello 2019 Foto: Robin Lorentz-Allard

Och mycket pekar på att Mendez också kan vara en av dem som presenteras idag.

Mendez på Pride 2019 Foto: Carolina Byrmo

Men med tanke på att jag gjorde en enorm bruttolista igår med namn som var inne eller ute så är det svårt att justera in fler namn nu. Dock säger magkänslan att jag har haft fel på någon som varit på vår lista över 24 namn. Jag får nog göra en offentlig avbön och be om ursäkt senare idag.

Namnen vi inte lyckats få bekräftade – och allt sista minuten-snack bakom kulisserna inför SVT:s presskonferens

av Tobbe Ek

24 av 28 artister har vi avslöjat inför morgondagens presskonferens, (läs hela listan här). Om allt stämmer alltså. Det är alltid lite extra nervöst så här när det snart är dags att få facit från SVT.

Det har så klart pratats om betydligt många fler under hösten än de 24 namn som vi nu skriver på listan. Och jag har några namn till som jag är nästan säker på att de ska vara med, men där jag bara har en källa per namn som säger att det är så. För att kunna vara säker behöver jag alltid minst två av varandra oberoende källor som bekräftar de olika namnen.

Så istället sammanfattar lite av bakom kulisserna-snacket här tillsammans med andra spännande rykten som florerat under hösten.

 


TRE NAMN SOM JAG INTE SKULLE BLI FÖRVÅNAD ÖVER

”Ung okänd kille från skivbolaget Ten”
Samma beskrivning har jag hört från två olika källor, men jag har inget namn. En kvalificerad gissning är Noak Hellsing, en 16-årig grabb som Ten signat under hösten. Men gissningar räcker inte.

Ida Redig
En källa har sagt att hon är klar för tävlingen. Andra bekräftar att hon skickat in låtar och att hon funnits med i SVT:s slutgallring. Men ingen har kunnat bekräfta att hon slutligen fått en plats.

Ida Redig i Mello 2018 Foto: Stefan Jerrevång

– Andreas Weise
En källa säger att han är klar. Han har varit med på minst ett låtskrivarcamp i somras. Alla andra jag pratar med säger att han vore ett självklart val för SVT efter segern i Stjärnornas stjärna och att han själv också borde vilja, men ingen har bekräftat att han är klar.

Andreas Weise Foto: Mickan Palmqvist

 


TVÅ SOM VARIT HÖGAKTUELLA UNDER HÖSTEN

– Mariette Hansson
Redan i våras visade Mariettes team intresse för att hon skulle tävla igen, om man kunde hitta rätt låt. Sedan dess har det letats låtar. Det har också ryktats om att hon fått frågor om att göra en duett. Kanske med Robin Bengtsson?

Mariette Hansson på Pride 2019 Foto: Carolina Byrmo

– Omar Rudberg
Han hamnade visserligen i botten i sin deltävling i år, men låten ”Om om och om igen” streamades mer än dem som slog ut honom. Omar har funnits med på SVT:s shortlist, men det verkar inte som att han tagit sig in på topp 28. Eller?

Omar Rudberg i Mello 2019 Foto: Peter Wixtröm

 


FYRA SOM SVT GÄRNA SKULLE VILJA HA MED

– Eric Saade
SVT har jagat honom under hösten. Det har testats en del låtar. Kanske dyker han faktiskt upp på presskonferensen i morgon, han skulle vara ett av de mest meriterade namnen i så fall. Det som talar emot är att han givetvis i så fall inte nöjer sig med att visa upp sig. Han kommer också sikta mot seger och att få tävla i Eurovision. Men han gifter sig också i maj, möjligen kan det innebära ett litet hinder.

Eric Saade som programledare för Mello 2019 Foto: Robin Lorentz-Allard

– Carola
Carola tackade nej till en låt i augusti, jhon säger att den skrivits av Kempe, han säger att han inte skrivit nån låt till henne. Lasse Holm skrev i alla fall en annan, en hyllning till hennes kristna tro, men den ratade hon under hösten. Om hon ändå någonstans funderat över att möjligen ändå ställa upp, så tycks den möjligheten helt ha raserats av att vi (jag) felaktigt skrivit att hon faktiskt var klar för tävlingen. Och dessutom påstod att hon skrivit Lasse Holm-låten själv, källuppgifter som visade sig vara för gamla och alltså inte helt korrekta.

Carola Häggkvist inför TV3:s ”Carolas advent” Foto: Magnus Sandberg

– Felix Sandman
Succé sist med en silvermedalj och dessutom hyllad för Netflix-serien ”Störst av allt”. Skulle få en plats i tävlingen direkt om han ville ställa upp.

Felix Sandman Foto: Carolina Byrmo

– Chris Kläfford
”Idol”-vinnare med semifinalsresultat i ”America’s got talent”. Var tidigt med i spekulationerna, men verkar inte har blivit av.

Chris Kläfford under ett framträdande i Idol 2018 Foto: Naina Helen W Jåma

 


EN SOM SKA HA TACKAT NEJ

– Etta Zelmani
Ska enligt källor ha valts ut av juryn, men sen ändrat sig och tackat nej. Eller har hon övertalats om att vara med ändå? I morgon vet vi.

 


TRE SOM DET SNACKATS OM

– Erik Segerstedt
Dök upp i spekulationerna väldigt sent. Men bara som spekulationer.

– Malcolm B
Hans namn nämdes flyktigt, men kan ha varit en ren spekulation.

– William Segerdahl
Snackades flitigt om för någon månad sen. Men tystnade när det visade sig att det nog var den andra William från förra årets ”Idol” som fått en plats i tävlingen.

 


FYRA SOM SKICKAT IN LÅTAR

– Jennifer Brown
Soulstjärnan har varit sugen på ett nytt försök

– Viktor Frisk
Japp, Samir & Viktor-Viktor har tydligen skickat in minst en sololåt.

– Andreas Wijk
Föll på målsnöret förra året. Kan han ha lyckats bättre i år?

– Byggis & Mackan
Yes, den forna alpinsstjärnan som blivit Youtuber Jens Byggmark har försökt komma med i tävlingen. Så intensivt att han till och med pratat om det under inspelningen av SVT:s ”Alla för en” som spelades in i början av juni och det till och med användes under avsnittet där han var med. Antagligen ratades de inskickade bidragen av juryn för under hösten har det letats låtar, men det verkar inte som att de nått ända fram. Eller?

Jag vann!

av Tobbe Ek

Nominerad till nytt gaypris – som den som syns och hörs mest (och bäst)

av Tobbe Ek

Det plingade till i mejlkorgen.

Jag är tydligen nominerad till ett nytt gaypris, Gay-a-Moja, som delas ut på gayklubben Backdoor i slutet av september.

Jag är nominerad i kategorin Årets Edina Monsoon, ni vet Jennifer Saunders karaktär i ”Helt hysteriskt”, eller ”Absolutely fabulous” som den klassiska brittiska serien heter på originalspråk.

Jag vinner inga modepris

Kategorin väckte direkt en viss oroskänsla. Har det att göra med mitt alkoholintag ute i Stockholms nattliv, i stil med Edina Monsoons ständiga intag av vodka och champagne i en och samma drink? Eller har det kanske att göra med mina klädval, som ibland sticker ut och syns, men sällan på det där sättet som skulle uppmärksammas i modemagasin (annat än möjligen som sämst klädda) med tanke på Edina Monsoons ständiga jakt på det senaste modet, som aldrig någonsin passar henne.

Men nej, beskrivningen av kategorin lyder, som tur är, i stället:

”Vi hyllar de som syns och hörs mest och bäst under året. Alla har de en sak gemensamt: De är Absolutely Fabulous.”

Här pustar jag ut!

Jag tävlar mot Johanna Nordström, Daniel Redgert, Thomas Sekelius och Fredrik ”Geniet” Söderholm, som alla har betydligt större följarskaror än jag, men oj vad roligt att bli nominerad!

Nomineringen är dessutom oerhört smickrande:

”Det är ingen väl bevarad hemlighet att vi gays älskar Melodifestivalen och den bevakar Tobbe med bravur. Få journalister lyckas gräva fram så mycket skvaller som Mr Ek under delfinalerna. Att han dessutom har haft ett offentligt bråk med Alex & Sigge visar att hen är känd på riktigt.”

Leo B och Martin ”Miss Inga” Johansson Foto: Felix Frank

Under Gay-a-Moja-galan, som äger rum på Backdoor lördag 28 september, delas också ut priser i kategorier som Årets Fashion Victim (bäst klädd), Årets Kom Ut Nu (till känd person som vi alla skulle önska spelade på ”vår” planhalva), Årets Power Pussy (Mäktig kvinna som vi beundrar) Årets Bakisteve (Här är bland annat ”Let’s dance”-reprisen nominerad), Årets Mäktigaste (HBTQ-makthavare) och Årets Dänga.

Nominerade i andra kategorier är bland andra Zlatan, Carolina Gynning, Camilla Läckberg, Viktor Frisk, Alexander Bard, Oscar Zia, Molly Sandén, Edward af Sillén.

Och värdar för galan är festfixar- och eventgalningarna Leo B och Martin ”Miss Inga” Johansson.

På den här länken kan du rösta fram dina vinnare i galan.

Sida 1 av 2417
alcazar Benjamin Ingrosso carola david lindgren David Lindgren esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Jon Henrik Fjällgren loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB