SVT:s jättemiss: Ska Pernilla Wahlgren och Sabina Ddumba också programleda – eller tackade de nej i sista stund?

av Tobbe Ek

I morse gick SVT plötsligt och oväntat ut och presenterade programledarna till Melodifestivalen 2021 i egna nyhetsprogrammet ”Morgonstudion”.

Men i det efterföljande pressmeddelandet gjorde kanalen en jättemiss, som kan ha avslöjat några avhopp i sista stund, eller att SVT räknar med att presentera ytterligare två programledarnamn inom kort.

Skärmdump från Photoshop

För bildfilen, ett kollage där Christer Björkman flankeras av Måns Zelmerlöw, Per Andersson, Shirley Clamp, Lena Philipsson, Shima Niavarani, Oscar Zia och Jason Diakité har fått ett speciellt namn:

mellox10_2020_med-christer-utan-sabina-och-pernilla-liten-scaled.jpg

Eller i klartext: ”Mello gånger 10, med Christer utan Sabina och Pernilla”.

Ska vi zooma in lite?

Inzoomad skärmdump från photoshop, filnamnet har ringats in

Det här upptäcktes av vår hökögda superredaktör Sandy. Väldigt lite undgår henne, faktiskt.

När vi på Aftonbladet precis före nyår kunde avslöja tre av dem som ska programleda vid Christer Björkmans sida sa också en av våra källor följande:

– Pernilla Wahlgren blev tillfrågad för två tre veckor sen, jag vet inte om det kontraktet är påskrivet än.

Det, tillsammans med att bilden som skickats ut till pressen fått det olyckliga namnet, skulle kunna antyda att SVT och Pernilla inte kommit överens, att avtalet aldrig skrivits på och att hon därför inte kommer att vara med.

Eller så kommer hon presenteras senare i veckan. Pernilla antyder i alla fall själv på sin Instagram att det ska komma nyheter:

Pernilla Wahlgrens Instagram där hon skriver att hon kommer avslöja en rolig nyhet senare i veckan.

”En del tar lite längre tid att berätta om innan alla trådar är lösta, men
kommer att avslöja en ROLIG NYHET i slutet på veckan…!” skriver hon på Instagram.

Det skulle ju kunna vara Mello. Eller vad tror ni?

Sabina Ddumba Foto: Magnus Sandberg

Och Sabina då? Kan det vara nån annan än Sabina Ddumba, som precis som Jason ”Timbuktu” Diakité stått högt på Björkmans lista över artister han vill få med i Mello men som han aldrig lyckats övertala? Kan det vara så att Sabina Ddumba gör Timbuktu sällskap i tredje deltävlingen, medan  Pernilla Wahlgren gör entré vid Per Anderssons sida i den fjärde?

Eller valde både Pernilla och Sabina att hoppa av i sista stund? Kanske tvingades SVT:s bildredaktör att lägga in Christer Björkmans bild ovanpå de två damernas ansikten och därmed döpte bilden till ”Mello gånger 10 med Christer utan Sabina och Pernilla”.

De exakta omständigheterna lär vi aldrig få veta. Men om Pernilla och eller Sabina dyker upp i programmen framöver ska bli spännande att se.

Jireel, Omar Rudberg och Samir & Viktor: Här är alla de galnaste sista minuten-ryktena till Mello 2021 – och VILKA SOM INTE ska vara med i tävlingen

av Tobbe Ek

Oj. Här har det varit tyst sen i mars. Ja, luften gick ju lite ur en när Eurovision ställdes in och jag har haft fullt upp med annat jobb. Men jag hoppas att ni har fått en hyfsad dos av schlagernyheter via Aftonbladet i alla fall där vi under hösten kunnat rapportera om att Melodifestivalens turné ställs in och att samtliga sex program kommer att sändas från Annexet.

Under hösten har jag också slitit för att kunna avslöja så många som möjligt av nästa års artister och därför kan vi idag också publicera en lista över 27 av de 28 akterna som, enligt våra källor, kommer att tävla i Melodifestivalen 2021.

Under tre dagar nästa vecka, tisdag, onsdag och torsdag, kommer SVT att officiellt presentera de 28 akterna.

– Jag tror inte att du har något fel på listan. Men det är ju lite extra svårt i år eftersom man inte träffas på samma sätt. Man springer inte på någon av en slump och småsnackar som man brukar, säger en person i nöjesbranschen som fått reda på många av nästa års artister genom att först läsa det hos oss.

Missarna som ger mig ångest

Och det där med fel är ju jobbigt. Vi förlitar oss på ett nätverk av källor inom musik- och tv-branschen och ibland hör de fel, eller missförstår, eller övertolkar. Förra året gick jag till Melodifestivalens artistpresskonferens väl medveten om att jag inte skulle få träffa Renaida, trots att jag några dagar tidigare skrivit att hon skulle vara med.

Förra året publicerade vi också uppgifter om Carolas comeback i tävlingen. Inklusive uppgifter om att en svensk Eurovision-legendar skrivit låten och att den var en hyllning till hennes kristna tro. Allt stämde, förutom att Carola bara någon vecka tidigare bestämt sig för att tacka nej till tävlingen.

David Sundin Foto: Magnus Liam Karlsson

I år publicerade vi uppgifter om att David Sundin skulle vara programledare. Något som han själv direkt gick ut och dementerade.

Så därför är det alltid med ganska hög stresskänsla som jag ser fram emot att se SVT presentera artisterna, för att få se om våra källor har haft rätt, eller fått något om bakfoten igen. Om jag valt att skriva något som sen inte visar sig stämma.

Det är också därför som det är viktigt att ha två av varandra oberoende källor för att kunna skriva en uppgift. Det är alltså inte rykten i våra artiklar om vilka artister som ska tävla i Melodifestivalen. Det är underbyggt med pålitliga källor.

Men eftersom vi inte lyckats knäcka hela listan i år heller så kommer jag i det här blogginlägget ägna mig åt just rykten, snackisar i kulisserna, och vilka artister som faktiskt inte kommer vara med i Melodifestivalen 2021.

Vem är hon?

Vi kan börja med det som i vår lista över akter har nummer 27, en låt skriven av Bobby Ljunggren, som ska framföras av ung kvinnlig artistdebutant, som inte kommer från ”Idol” eller ”Talang”.

Närmare än så har jag inte lyckats komma. Men spekulera kan vi ju göra. Exempelvis har artisten Eeva (egentligen Emelie Eriksson) synts på låtskrivarläger för Mello. Det har också Malin Christin och Amie Parfitt gjort, Amie har visserligen tävlat med gruppen High 15, men det kanske vår källa missat? Även artisten Alessandra (Günthardt) ska ha medverkat på minst ett låtskrivarläger för Mello och hennes nästan-artistnamn-namne Allysandra (Egentligen Alexandra Salomonsson) tidigare medlem i Dolly-Style har försökt att komma med i Mello. Kan nån av dem vara den kvinnliga akten på plats 27, med låt av Bobby Ljunggren?

Allysandra på en pressbild från solodebuten 2019. Foto: Kolaco Kourouma

Eller kan det vara Bobbys dotter Isa Molin? Hon skrev Lisa Ajax låt ”Torn” 2019, men varför skulle hon ställa upp i Mello med en låt av sin pappa? Jag tvekar till att det är hon.

Till familjespåret kan man också räkna Clara Klingenström. Hon är signad till bolaget Freebird som drivs av Bobby Ljunggrens fru Maria Molin och stämmer bra in på beskrivningen som ung debutant som inte tävlat i varken ”Idol” eller ”Talang”. Dessutom följs hon på Instagram av Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson. Men å andra sidan har Clara ändå en bakgrund i olika talangjakter som barn. Kan jag då utesluta henne? (Ni förstår hur spekulationerna går. Och på spekulationer går det inte att skriva nyhetsartiklar.)

Och nummer 28 då? Vem kan ta den platsen?

Därför borde plats 28 gå till Ten Music – blir det Omar?

Omar Rudberg Foto: Lotte Fernvall

En mycket kvalificerad gissning är Omar Rudberg, tidigare med i FO&O tillsammans med Felix Sandman och Oscar Enestad. Omar medverkade på det låtskrivarläger som SVT arrangerade i början av hösten för att ta fram låtar till Melodifestivalen och var en av de artister som SVT specifikt ska ha önskat låtar till. Andra artister som var med där är Tusse, Klara Hammarström och Kadiatou som alla också fått en plats i tävlingen, enligt våra källor.

Omar ska också i början av september, innan juryarbetet var klart, ha sagt till vänner att han skickat in fyra låtar till Mello och att han skulle vara med och tävla. Men han sa det alldeles för tidigt för att ha kunnat fått ett definitivt besked av SVT.

En annan anledning till att Omar ligger bra till är att han är signad till skivbolaget Ten Music. Ten är en stor aktör som varit framgångsrika i Mello de senaste åren med bland andra Benjamin Ingrosso, Felix Sandman och Bishara och för SVT är det viktigt att de största skivbolagen också är representerade i tävlingen. Ingen av de 27 akterna på vår lista tycks vara signade till Ten. Därför borde den sista platsen vara deras, om de inte gjort ett aktivt val att stå över Mello 2021.

Men om det inte är Omar Rudberg, vilka andra skulle det kunna vara från Ten? Möjligen Bishara. Eller kanske den nya artisten Leia (Göransson). Hon fyller 16 år i slutet av mars och skulle därmed uppfylla Eurovisions ålderskrav på 16 år när man ställer sig på Eurovision-scenen.

När jag intervjuade Felix Sandman i samband med att det blev klart att han ska programleda ”Musikhjälpen” så visste han att jag jagar efter vilka artister som ska vara med i Mello. Han kunde inte hålla sig från att driva med mig:

– Vi ses på Mello-presskonferensen. Jag ska vara med. Så är det, sa han.

Men jag VET att det var ett skämt. Eller? Kan det vara Felix Sandman igen?

Det kommer i alla fall inte att bli Oscar Enestad, åtminstone inte som artist. Enligt uppgift ska även han ha medverkat på SVT:s låtskrivarläger, men där varit tydlig med att han inte alls var sugen på att tävla som artist igen nästa år. Därför ska han istället ha varit med och skrivit låtar åt andra.

Ännu ett rockband?

Ett rykte som uppstod tidigare i veckan var att Aftonbladet ännu inte lyckats avslöja ett stort namn. Åtminstone stort i sin genre. Jag kan direkt säga till alla schlagerfans att de inte ska räkna med Carola eller Lena Philipsson. För då hade de personer som jag hörde detta från inte uttryckt sig på det sätt som de gjorde.

Men vi kan kombinera det ryktet med ett annat, att inte bara ett utan två rockband ska ha varit aktuella för Mello. Kan det vara så att att den sista platsen går till ett stort rockband? Spännande i så fall!

Jireels team i möte med SVT

På vår lista finns inte mycket urban eller rap. Men tydligen ska Jireels team ha haft möte med Melodifestivalens redaktion i somras. Det låter fullständigt osannolikt, men skulle ju också passa in i ”stor i sin genre”-ryktet. Och verkligen vara ett ess i rockärmen för SVT om de lyckades locka ett så stort namn till Mello.

Jireel Foto: Carolina Byrmo

Låtar har skrivits till SkillTwins

Sen har vi en annan genre som inte tycks representerad än. Vi kan väl sammanfatta den genren som barn-skämt-kul-tik tok/Youtuber/influencer-galet nummer-kategorin. Tänk De vet du, Sean Banan eller Samir & Viktor. Där skulle SkillTwins kunna vara nummer 28 på listan.

Tvillingarna Josef och Jakob El-Zein är 24 år och har synts i massor av tv-program där de trixat med fotbollar. Under namnet SkillTwins har duon 2,4 miljoner följare på Youtube, 1,3 miljoner följare på Instagram, de har ännu inte släppt någon musik, men i somras medverkade de på minst ett låtskrivarläger inför Mello.

Loreen-ryktet dog på Twitter

Sen finns det massa rykten som det också är lika bra att ta död på. I början av hösten skrev nån på Reddit att Loreen skulle vara med i Mello nästa år och tävla med en låt som skulle heta ”DNA”. Ryktet plockades upp av musikbloggen Scandipop, men kunde snabbt avfärdas med lite hjälp från Twitter.

Loreen har varit med och skrivit en låt som heter ”DNA”. Men den släpptes redan 2011 av brasilianska artisten Wanessa Camargo.

Samir & Viktor hoppade av

En låt med Samir & Viktor plockades faktiskt ut av Mello-juryn till nästa års tävling, enligt våra källor. Men efter att låten skickats in bestämde sig grabbarna för att gå skilda vägar och åtminstone ta en paus med duon, för att låta Samir satsa på mäklarutbildningen och Viktor på sina solo-grejer. Så det var snubblande nära med Samir & Viktor. Men de tackade alltså till slut nej.

LOVA blev Lovad

Tidigare i höstas skrev jag en artikel om att artisten Lovad ska vara med i Mello och att hennes nästan-namne LOVA också var aktuell för tävlingen. Men det verkar vara ett namnmissförstånd. LOVA verkar aldrig ha varit inskickad, utan de som hört det namnet har antagligen blandat ihop det med Lovad, som alltså är klar för tävlingen.

Andreas Wijk hade hoppats på att få vara med som artist nästa år. Han har varit snubblande nära i flera år. Men även den här gången drog han det kortare strået och kommer få trösta sig med att han i alla fall varit med och skrivit en låt som kommer tävla. Med Klara Hammarström som artist, enligt våra källor.

”Banne mig”-Claes-Göran ville

Claes-Göran ”Det börjar verka kärlek banne mig” Hederström berättade i en intervju i samband med sin 75-årsdag att han skickat in en låt till nästa års tävling. Men han har inte kommit med.

Expressen hävdade i en artikel att Roger Pontare skulle vara ”högaktuell” för nästa års Mello. Enligt mina uppgifter fullkomligt gapskrattades det inifrån SVT-huset när de läste de uppgifterna.

Liamoo bytte skivbolag

Liamoo droppades av sitt skivbolag Universal och plockades istället upp av Warner och många trodde att de direkt skulle satsa på Mello igen. Men han har inte kommit med i tävlingen, enligt våra uppgifter.

Sean Banan gjorde succé som mellanakt i Melodifestivalen tidigare i våras och många trodde att han skulle vara självklar i nästa års tävling. Men jyrun valde inte ut hans bidrag bland sina 14 och enligt våra uppgifter har SVT inte heller tagit ut honom bland de 14 som Melodifestivalens redaktion själva kan välja.

Sean Banan i en mellanakt i årets Mello Foto: Robin Lorentz-Allard

Den unga musikalstjärnan Adrian Macéus signades tidigare i år till ett management av Maria Molin och Niklas Rune, två riktiga rävar när det gäller Mello. Han fyller 16 i början av maj nästa år och hade alltså uppfyllt Eurovisions åldersregler, men tycks inte ha kommit med i tävlingen.

Jan Johansen hoppade in med kort varsel i Mello tidigare i år när Thorsten Flinck diskades. Många spekulerade då i att SVT som tack för hjälpen skulle bereda plats för Jan Johansen även nästa år, med en låt som skrivits just till honom. Men han har inte förekommit alls i förhandsspekulationerna.

Jan Johansen hoppade in när Thorsten Flinck diskats Foto: Robin Lorentz-Allard

Det har också skrivits låtar till bland andra Chris Kläfford, Lili & Susie, E-Type, Nina Inhammar från Nina & Kim och Friends, Jon Henrik Fjällgren, Renaida och Oscar Zia. Men hur nära det varit att de låtarna plockades ut och om de artisterna själva ens skulle ha velat vara med är osäkert.

Lili & Susie Foto: Lotte Fernvall

Alla röstningssiffror (som SVT tänker gå ut med) från Mello 2020

av Tobbe Ek

SVT har idag släppt lite mer röstningssiffror från säsongen. Tyvärr får vi inte veta hur många som röstat på respektive bidrag i respektive ålderskategori, men i finalen kan vi se att Anna Bergendahl fick flest 12:or, från de tre ålderskategorierna över 45 och från telefonrösterna. Medan hon nollades av de två yngsta kategorierna.

Deltävlingarna vanns av The Mamas, Anna Bergendahl, Mariette och Hanna Ferm där Hanna Ferm samlade på sig högst poäng i sin deltävling, 94 av 96 möjliga, bara ålderskategorin 16-29 tyckte att Victor Crone skulel få 12:an i den deltävlingen.

Men högst antal röster i en deltävling fick The Mamas med, 1 370 798, medan Robin Bengtsson också han i deltävling 1, var den som fick näst mest i en deltävling med 1 267 149 röster.

I Andra chansen kan inte Malou Prytz vara helt nöjd för hon fick fler röster Paul Rey, men Rey tog hem 5 av 8 kategorier och tog sig därför vidare till finalen.

Såväl duellen mellan Frida Öhrn och Felix Sandman respektive Mendez och Drängarna slutade 4-4 när det gäller kategorier, så där avgjorde antalet totalröster.

Alla röstningssiffror går att se på den här länken. Men jag försöker zooma in i det stora pdf-arket här så ni kan se lite bättre också:

Deltävling 1

Bild: Thomas Strindberg / SVT

Placering och poäng nedan alltså i startordning, The Mamas överst och Felix Sandman underst i respektive ålderskategori.

Bild: Thomas Strindberg / SVT

Deltävling 2

Bild: Thomas Strindberg / SVT

Placering och poäng nedan alltså i startordning, Klara Hammarström överst och Anna Bergendahl underst i respektive ålderskategori.

Bild: Thomas Strindberg / SVT

Deltävling 3

Bild: Thomas Strindberg / SVT

Placering och poäng nedan alltså i startordning, Mariette överst och Mohombi underst i respektive ålderskategori.

Bild: Thomas Strindberg / SVT

 

Deltävling 4

Bild: Thomas Strindberg / SVT

Placering och poäng nedan alltså i startordning, Frida Öhrn överst och Hanna Ferm underst i respektive ålderskategori.

Bild: Thomas Strindberg / SVT

 

Andra chansen

Bild: Thomas Strindberg / SVT

Nedan placering och poäng i respektive duell. 1:a eller 2:a ger 1 respektive 0 poäng. I startordning, duellen Anis Don Demina vs Ellen Benediktson & Simon Peyron överst och duellen Mendez vs Drängarna längst ner.

Bild: Thomas Strindberg / SVT

 

Finalen

Bild: Thomas Strindberg / SVT

Placering och poäng nedan alltså i startordning, Victor Crone överst och Anis Don Demina underst i respektive ålderskategori.

Bild: Thomas Strindberg / SVT

Juryn röster i finalen i startordning, Victor Crone överst och Anis Don Demina underst.

Bild: Thomas Strindberg / SVT

Nej, Österrikes jury vände inte på sina röster i Melodifestivalen

av Tobbe Ek

Nej, Österrikes jury vände inte på sina poäng.

Sent i lördags och i söndags gick sociala medier varma. Besvikna Dotter-supportrar började spekulera och sprida rykten om att Österrikes jury, som satte sin 12:a på Anis Don demina, i själva verket skulle ha vänt på sina poäng. Om så vore fallet skulle Dotter ha slutat på fler poäng än The Mamas från juryn och därmed ha tagit hem tävlingen.

Men nej. Så var det inte. Ryktena spreds så intensivt under lördagsnatten att delar av efterfesten kokade av dem på Berns och det fick SVT att snabbt bestämma sig för att dubbelkolla om det faktiskt kunde stämma. Men den österrikiska juryordföranden bekräftade att de poäng som lämnats i tv var dem som juryn kommit fram till. Det bekräftades igår också av Melodifestivalens projektledare Anette Helenius som ni kan läsa mer om i den här artikeln.

Taggar Dotter, The Mamas

Allt från nattens vilda efterfest!

av Tobbe Ek

Det här kan vara nattens viktigaste och hetaste rapport. Om allt det hetaste skvallret från efterfesten, eller vad sägs om:

– Kaoset kring vinnarna i natt – skyddades av livvakter

– Lina Hedlunds kärleksbråk med Nassim – inför kameran

– Mendez desperata raggförsök

– Mohombis snuskiga avslöjade

– The Mamas-Ashelys erkännande: ”Loulou fick förklara”

– Hanna Ferms hårda ord om flirtandet

Ni förstår hur mycket ni måste kolla på det här inslaget! Och med det säger jag godnatt!

Ringdans kring Mariette när klockan var 05

av Tobbe Ek
Foto: Pontus Orre

Sista låten blev till slut Stad i ljus, som sig bör på en efterfest efter Melodifestivalens final. Och Mariette Hansson tog över tillsmamans med en polare.

Foto: Pontus Orre

Det bildades en enorm ring kring dem båda för så många ville dansa utan att para ihop sig med nån.

Och när klockan var 05 gjorde vakterna allt för att vi alla bara skulle lämna Berns, till slut. Allt under överinseende av polis som väl ville kolla om vi haft skoj och skött oss någotsänär.

Foto: Pontus Orre

Här ser ni Benji längst till höger i bild, som precis som undertecknad valde att dröja sig kvar. Och försöka få dansa lite, lite, lite till.

Men nej, icke. Det blev hemgång och sovdags för hela slanten. Med det får jag någ säga tack och god natt och slut för säsongen den här gången.

Tills Eurovision alltså!

Klara Hammarströms mysiga flirt med Djurgårdsstjärnan

av Tobbe Ek
Foto: Pontus Orre

Jag undrade ju om det kunde vara något mellan Klara Hammarström och ishockeyproffset Alexander Holzt från Djurgården när de poserade på bild tidigare under natten.

Foto: Pontus Orre

Nu undrar jag inte så mycket längre. För var det några som var sötare än det här paret på efterfesten i natt?

Foto: Pontus Orre

Oj vad de myste och flirtade och kramades och såg ut att vara mycket intresserade av varandra. De kunde liksom inte vara ifrån varandra!

Foto: Pontus Orre

Mariettes heta hångel på dansgolvet

av Tobbe Ek
Foto: Pontus Orre

Nu började natten och festen lida mot sitt slut. Men Mariette hade inga planer på att sluta festa.

Foto: Pontus Orre

Hon svängde runt på dansgolvet och hittade sig snart pussandes en kind. Innan det övergick i ett starkare intresse.

Foto: Pontus Orre

Den här flirten som först kändes som en skoj och kul liten puss…

Foto: Pontus Orre

Övergick i varmare och finare ömhetsbetygelser.

Foto: Pontus Orre

Och så ännu mera kyssar.

Foto: Pontus Orre

Och till slut regelrätt hångel! Åh vad härligt! Jag älskar kärlek och flirtar på eftefesterna!

Benjamin Ingrosso i suddigt samtal

av Tobbe Ek

När Benjamin Ingrosso förklarar något väldigt viktigt för mig min suddiga kompis Anders och för lill-G:son.

Ja, då ser det ut exakt och precis så här.

Fina Benjamin. Som jag råkade fånga upp och som fastnade i ett superhärligt samtal om vinnare och förlorare och Mello och Eurovision.

Och så tog jag några selfies.

”Jag ska bara lägga dem i bloggen”, sa jag.

”Jag älskar bloggen”, sa Benjamin!

Tack och kärlek tillbaka!

Och bra att dricka vatten. Kan du lära mig det nästa gång. Så det inte blir så mycket socker med alla coca-cola alltså.

När Anna Bergendahl ägde dansgolvet med Benjamin Ingrosso och Oscar Zia

av Tobbe Ek
Foto: Pontus Orre

Ni förstår vilken galen fest det har varit i natt när ni ser de här bilderna.

Foto: Pontus Orre

Anna Bergendahls Kingdom come spelades i högtalarna och vilka slöt upp bakom Anna?

Foto: Pontus Orre

Jo, Benjamin Ingrosso och Oscar Zia! Hur sjukt är inte det!

Foto: Pontus Orre

Men också det enda rätta! När Annas heta dansare var elsewhere måste givetvis nästa snubbar på hetlistan rycka in. Det står faktiskt i reglerna.

Sida 1 av 2542
alcazar Benjamin Ingrosso David Lindgren david lindgren esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Jon Henrik Fjällgren Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB