Startsida / Inlägg

Galna prishöjningen tycks minska efterfrågan på Melodifestival-biljetter

av Tobbe Ek

BIljetterna till Melodifestivalen släpptes nu i morse. Men det tycks inte vara samma rusning som det var för några år sedan. Fortfarande finns mängder av biljetter kvar till så väl delfinalerna som finalen. Bara om man ville sitta allra längst fram var man tvungen att hänga på låset när biljetterna släpptes klockan 09 i morse.

Men det är väl inte så konstigt med tanke på den galna prishöjningen man gjort.

4780 spänn för att se Melodifestivalen i Friends arena? Ja, det är faktiskt verkligheten för en tvåbarnfamilj som vill se årets familjefest på plats i Friends arena under finalen i mars.

Priserna har höjts med 200 spänn från förra året och kostar nu 1195 kronor om man vill sitta på parkett inne i Friends.

Ni som följer bloggen vet redan vad jag tycker om Friends som arena för tv-sända musikprogram (under all kritik usel) och med den här senaste monsterprishöjningen så ser jag ingen som helst anledning till att inte stanna hemma och se allting på tv:n. Det är ändå på tv man ser bäst. Och med tanke på Friends storlek och utformning så finns det knappt en enda plats i hela arena som skulle vara värt att betala 1195 kronor för, förutom möjligen precis längst fram framför scenen.

Och inte ens då eftersom man betalar för att få se en tv-sändning som framför allt görs just för tv-kamerorna och inte för arenapubliken, som vanliga konserter.

Priserna tycks ha höjts med en tvåhundring i stort sett rakt över. Parkett i Friends kostade förra året 995 kronor. Parkett under delfinalerna kostade 695 och nu har de höjts till 895 kronor.

Det enda förlåtande i prissättningen till Melodifestivalen är att man sedan några år tillbaka under genrepen infört barnbiljetter. Barn upp till och med 11 år får gå i vuxet sällskap för 235 kronor under genrepen till delfinalerna och 295 kronor till finalens genrep.

Men en tvåbarnfamilj som ser genrepet i Friends arena måste ändå punga ut med 795+795+295+295 kronor. Totalt 2180 kronor. Fortfarande vansinne för det faktum att man betalar för att se ett genrep av en tv-sändning och därför med största sannolikhet ser sämre än om man följer sändningen på tv.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB