Startsida / Inlägg

Pidde Pannkaka – varje journalists mardröm?

av Tobbe Ek

Ni kanske såg en artikel hos Expressen förra veckan om artister som ska vara klara för Melodifestivalen?

De skriver på källuppgifter att Sigrid Bernson och Dinah Nah är klara för tävlingen och att Panetoz är högaktuella, så också Mojje och någon som kallar sig Pidde Pannkaka.

Först blev jag lite grinig över att de lyckats knäcka namn innan oss, vi hade ju också hört att Sigrid Bernson skickat in en låt i år igen och likaså med Dinah Nah och Panetoz.

Men samtidigt som vi började ringa källor för att se om de kunde bekräfta Expressens uppgifter damp det ner ett pressmeddelande i inboxen. Ett bokningsbolag, som bara timmar efter Expressens publicering, som av en händelse, ville berätta att Pidde Pannkaka minsann är ”Nästa stora stjärna inom familjeunderhållning”.

unnamed-1En artist som få har hört talas om, som har några tiotusentals visningar på sina Youtube-videor, hade ju plötsligt, som av en händelse, blivit omskriven i en av Sveriges största tidningar som högaktuell för Sveriges största tv-program.

Då gick det upp för mig. Eller, jag kan ju inte bevisa något, men sannolikheten är mycket hög att mina kollegor på Expressen har blivit utsatta för en pr-kupp. Det är verkligen en journalists värsta mardröm. Att bli kontaktad av någon som man vanligtvis bedömer som en trovärdig källa och lyssna på den personen och lita på att det den säger är sant.

Det tycks tyvärr vara fallet den här gången.

Det har hänt mig några gånger att jag blivit uppringd, just i Melodifestivalsammanhang, av personer som säger att den ena eller andra (eller de själva) är aktuella för schlagern. Förra året skrev jag till exempel att Panetoz var klara för tävlingen, men tvingades senare ta tillbaka de uppgifterna.

Och fortfarande en vecka senare har ingen av våra källor inom Melodifestivalen kunnat bekräfta de namn som nämns i Expressens artikel.

Sen får vi se, tidigt i höstas hörde jag att Sigrid Bernson var högaktuell och att Dinah Nah gjorde bra ifrån sig i våras bäddar för att hon kan få en ny chans nästa år, så de kan mycket väl dyka upp på presskonferensen. Men än så länge lyckas jag inte få dem bekräftade. Och någonstans skrattar nog en bokningsagent högt, lycklig över att ha lyckats få in Pidde Pannkakas namn i en av Sveriges största tidningar.

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB