Startsida / Inlägg

Därför blir det ingen Magnus Carlsson i Melodifestivalen 2019

av Tobbe Ek

Vi har skrivit om Magnus Carlsson och Melodifestivalen 2019 några gånger. Först skrev vi att han var högaktuell och att SVT och Magnus letade efter rätt låt att tävla med.

Sen skrev vi i en artikel om att han skulle ha varit helt klar för tävlingen, men det var jag senare tvungen att pudla på, för de källor som sagt det till oss visade sig ha fel. Magnus hade inte alls fått slutgiltigt besked från SVT, visade det sig.

Och nu visar det sig att Magnus Carlsson tyvärr inte kommer att tävla i Melodifestivalen nästa år.

Som jag har förstått det kunde han och SVT inte komma överens om vilken låt han skulle ställa upp och tävla med.

Foto: Rickard L Eriksson
Foto: Rickard L Eriksson

Melodifestivalens redaktion, med Christer Björkman och Karin Gunnarsson som ansvariga för artisturvalet, ville bestämt att Magnus skulle tävla med en låt på svenska. Men Magnus Carlsson, som i vår åker ut på turné, ville sjunga på engelska.

Om jag har förstått det rätt så håller Magnus på att jobba på ett album som ska ges ut i vår och det kommer att vara helt på engelska. Därför tyckte Magnus att det skulle kännas märkligt att ställa upp i Mello med en låt på svenska när allt det nya materialet han jobbar med istället är på ett annat språk.

Till slut kunde SVT och Magnus team inte komma överens och därför bestämde han sig för att inte ställa upp i Melodifestivalen 2019. Tråkigt tycker jag. Magnus Carlssons fans får istället passa på att se honom på turnén som har premiär fredag 15 mars, veckan efter Melodifestivalens final.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB