Startsida / Inlägg

Storfavoriten Holland riskerar att sumpa sin vinstchans

av Tobbe Ek

Hollands Duncan Laurence är fortfarande storfavorit att ta hem segern och nu repar han sin andra gång.

Foto: Thomas Hanses

Han sitter vid ett piano och sjunger, eller en synt är det faktiskt, som har försetts med en plastlåda och en sladdförsedd lampa, som ser lite skum ut. Här finns det risk att tv-tittarna kommer stirra på den märkliga lampan och undra vad det är för nåt istället för den effekten som den här låten skulle behöva, att vara bara en fin låt.

Foto: Thomas Hanses

Det tar lång tid innan Duncan tittar in i kameran, det skulle behövas fler blickar och tidigare blickar. Ögonkontakt är så viktigt för tv-tittarna för att ta till sig en okänd artist.

Foto: Thomas Hanses

Men låten är otroligt fin och han sjunger bra.

I andra genomsjungningen har man ställt ner lampan på golvet och släckt den. Det ser genast mycket bättre ut. Men det är för mycket vida tv-bilder där man inte blir berörd och i närbilderna finns det stor risk att det blir för introvert, när Duncan inte tittar upp.

Foto: Thomas Hanses

I tredje genomsjungningen har de ställt upp lampjäveln på pianot igen, men utan att sätta igång den. Ta bort den bara och zooma in hans ansikte och få Duncan att titta in i kameran. Hur svårt kan det vara?

Foto: Thomas Hanses

Lampan tänds i slutet av numret. Det hänger ner en sladd från den. Jag blir vansinnig. Det ser ut att vara en billig Ikea-lampa. Vad håller holländarna på med, de har inte vunnit på 44 år, nu känns det som att de kanske sumpar sin chans…

alcazar Benjamin Ingrosso David Lindgren david lindgren esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Jon Henrik Fjällgren Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB