Startsida / Inlägg

Därför stänger Melodifestivalens silly season 2022 redan nu – men öppnar igen på fredag

av Tobbe Ek
Oscar Zia leder Melodifestivalen 2022 Foto: Jimmy Wixtröm

Melodifestivalens silly season 2022 är snart slut och nu stänger transferfönstret en första gång, redan ikväll onsdag 24 november. Men, det kommer att öppna igen på fredag och hålla öppet några dagar till för nya spekulationer.

Hur kommer det sig då?

Jo, så här går SVT:s artistpressentationer till i år:
Det hålls inga presskonferenser. Istället kommer SVT att gå ut med 14 av akterna genom att skicka ut ett pressmeddelande på fredag morgon och samtidigt publicera dem på sin sajt. Nästföljande vecka kommer resterande 14 akter att presenteras.

Vissa enskilda journalister på vissa nyhetsredaktioner kommer dessutom att få veta namnen i förväg mot embargo, det vill säga ett löfte om att inte publicera namnen eller på andra sätt sprida dem. Detta för att kunna göra intervjuer och förbereda artiklar som kan publiceras i samband med artistsläppet på fredag morgon. Eftersom SVT kommer att förmedla denna information någon gång under torsdagen behöver transferfönstret, med källuppgifter om vilka som ska vara med och tävla, stänga redan ikväll.

Men, det är ju bara 14 av de 28 akterna. De resterande kommer att presenteras på samma sätt nästa vecka och även då kommer vissa redaktioner få uppgifter om namnen dagen före. Det gör att silly season kan öppna upp igen på fredag och fortsätta under några skälvande dagar till. Om vi lyckas få fram några källuppgifter om artister som inte ännu avslöjats vill säga…

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB